Hyppää sisältöön

Elinvoimaa alueilta -kiertue haastaa alueet pohtimaan omia vahvuuksiaan – 26.11. vuorossa Varsinais-Suomi

työ- ja elinkeinoministeriö
Julkaisuajankohta 21.11.2018 8.22
Tiedote

Tänä syksynä työ- ja elinkeinoministeriö keskustelee aluepolitiikasta kautta koko maan. Ministeri Lintilän kiertue saapuu Varsinais-Suomeen 26.11.

Elokuussa käynnistyi elinkeinoministeri Mika Lintilän kattava maakuntakierros, jossa paneudutaan päivän mittaan kunkin alueen omiin vahvuuksiin ja tulevaisuudennäkymiin.

Ministeri Lintilän kiertue saapuu Varsinais-Suomeen 26.11.

Ministeri vierailee päivän aikana muun muassa SolarFinland Oy:ssä ja Evondos Oy:ssä, tutustuu IoT Salon Kampukseen, tapaa kaupungin ja maakunnan johtoa ja perehtyy Varsinais-Suomen elinvoimatekijöihin.

Vierailuohjelman päätteeksi järjestetään kaikille avoin yleisötilaisuus kello 17.00–18.00 Salon IoT Kampuksella (auditorio, Joensuunkatu 7, Salo)

Yleisötilaisuudessa keskustelemassa elinkeinoministeri Mika Lintilän johdolla ovat yhteiskuntasuhteiden koordinaattori Noora Hammar, Salon kaupunginjohtaja Lauri Inna, Varsinais-Suomen yrittäjien toimitusjohtaja Hanna Munter, ProtosDemos Oy:n perustajaosakas Sebastian Jansson sekä Thinger Solutions Oy:n toimitusjohtaja Juha Borenius.

Keskustelun juontajana toimii Salon Seudun Sanomien yhteiskuntatoimituksen esimies Asko Lehtonen.

Paneelikeskustelun jälkeen on mahdollisuus esittää ministerille yleisökysymyksiä.

Keskustelu aluepolitiikan tulevaisuudesta käynnistynyt

Uusi aluepolitiikka valtasi Vanhan ylioppilastalon 10.9, kun elinkeinoministeri Mika Lintilän johdolla julkistettiin tutkimuslaitos e2:lta tilatun kyselytutkimuksen tulokset sekä yhdessä asiantuntijaryhmän kanssa kirjoitettu pamfletti uuden ajan aluepolitiikan suuntaviivoista.

Tilaisuuden aineistot löytyvät työ- ja elinkeinoministeriön sivulta 

Ministeri korosti tilaisuudessa aluepolitiikan päivittämistä. Käsillä on monella tapaa tärkeä saranavaihe. Maakuntauudistus, EU:n uusi ohjelmakausi sekä yhä kiihtyvä digitalisaatio ja työn murros muuttavat aluekehittämistä ja sen tarpeita.

– Uuden ajan aluepolitiikka on elinvoimapolitiikkaa. Se ei valitse voittajia tai häviäjiä, vaan toimii menestyksen mahdollistajana. Elinvoimapolitiikka tunnistaa myös yritysten roolin aluekehityksen toimijoina. Valtiovallan tehtävä on taata otollinen toimintaympäristö, jotta työtä ja vireitä asuinpaikkoja voi olla ympäri maata jatkossakin, linjasi ministeri Lintilä.

Keskustelu jatkuu elinkeinoministerin kattavalla maakuntakierroksella.

Lisätiedot:
elinkeinoministerin erityisavustaja Antti Siika-aho, p. 050 575 4118

 
Sivun alkuun