Hyppää sisältöön
Valtioneuvosto ja ministeriöt

Suomi eturintamaan – alustataloudesta kasvua edistävä työkalu

Työ- ja elinkeinoministeriö 24.10.2017 9.27
Uutinen

Suomen pitää olla eturintamassa tekoälyn, seuraavan sukupolven verkkojen, lohkoketjujen ja muiden datatalouden mahdollistajien hyödyntämissä. Digitaaliset alustat järjestävät globaalien markkinoiden arvonluonnin uudella tavalla. Näin todetaan TEM:n johdolla kirjoitetussa raportissa, joka sisältää tiekartaston siitä, miten edistetään alustatalouden eli datapohjaisen ja skaalautuvan globaalin liiketoiminnan kehittämistä Suomessa.

Raportti julkistettiin 23.10.2017 Finlandia-talossa Suomi ja tekoäly alustatalouden aikakaudella -tapahtumassa. Tilaisuudessa esiteltiin myös Tekoälyn ohjausryhmän väliraportti.

– Tiettävästi yksikään valtio maailmassa ei ole vielä jäsentänyt alustatalouden mahdollisuuksia näin laajasti eli laatinut tiekarttaa ja työkalupakkia edetä systemaattisesti asiassa. Suomi voi olla jatkossa edelläkävijä ja rohkea uudistaja, jonka eteneminen houkuttelee investointeja Suomeen, luo uusia vientiin kelpaavia ratkaisuja ja nostaa meidät suunnannäyttäjäksi. Miksi pitäisi tyytyä vähempään, kysyy kansliapäällikkö Jari Gustafsson.

Lue lisää Tekesin tiedotteesta

Sivun alkuun