Uusi avaus: ESA:n avaruusdata käyttöön Junctionissa
Slushin, Aaltoyliopiston ja ESA:n yrittämiseen ja innovointiin kannustava toiminta on sitä käytännön läheistä työskentelyä Suomen talouskasvun eteen, johon työ- ja elinkeinoministeriö (TEM) haluaa kannustaa. Osaajien, yritysten ja teknologian saattaminen rohkeasti yhteen edistää Suomen hallituksen yrittäjyyden ja kasvun kärkihankkeita mitä käytännöllisimmällä tavalla. TEM toivottaa menestystä Junctionin osallistujille ja jää odottamaan tietoa voittajista, tulevaisuuden menestyvistä yrittäjistä ja bisnesideoista.
Tänä vuonna yksi Slushin kumppaneista on Euroopan avaruusjärjestö ESA. ESA osallistuu Slushin sivutapahtumaan Junction Hackathoniin ensimmäistä kertaa. Tavoitteena on tuoda esille avaruusinfrastruktuurin, -teknologian ja -datan monet käyttömahdollisuudet sekä niiden mahdollistamat uudet, innovatiiviset tuotteet ja palvelut.
ESA tarjoaa 25.–27.11.2016 Junctionin osallistujien käyttöön kaukokartoitussatelliiteista saatavaa dataa hyödyntävän tietojärjestelmän. Lisäksi osallistujilla on mahdollisuus käyttää Ilmatieteen laitoksen arktista dataa.
ESA palkitsee Junctionissa kaksi parasta tiimiä, jotka käyttävät innovatiivisesti hyödykseen ESA:n tarjoamaa avaruusdataa, Arctic Space -palkinnolla (2 x 50 000 euroa). Rahapalkintoa pääsee hyödyntämään ESA BIC -avaruuskiihdyttämössä eli yrityshautomossa, jossa tuetaan palvelun ja tuotteen jatkokehitystä ja yritystoiminnan rakentamista. Palkitut selviävät sunnuntaina 27.11. noin klo 16 mennessä.
Slush järjestetään 30.11.–1.12.2016 Helsingissä Messukeskuksessa. ESA:n osastolla Slushissa voi tutustua siihen, miten avaruusteknologiaa ja -dataa voidaan hyödyntää eri aloilla. ESA tuo tapahtumaan myös startup-yrityksiä.
Mikä Junction?
Aaltoyliopiston järjestämä Junction Hackathon on 48 tunnin hackathon, jossa 1 200 osallistujaa ympäri maailmaa rakentaa viikonlopun aikana uusia ratkaisuja yhdistämällä uusimpia teknologioita. Junction pyrkii synnyttämään uusia teknologiainnovaatioita ja edistämään uusien kasvuyritysten syntymistä Suomessa. Tavoitteena on:
- rakentaa Suomeen kansainvälinen kokeilukulttuurin keskiö teknologia-alalle
- suomalaisten kasvuyritysten rekrytointitarpeen täyttäminen
- uusien innovaatioiden synnyttäminen kohtauttamalla toimialoja, uusimpia teknologioita ja teknologiaosaajia.
Tavoitteenamme on rakentaa Suomeen kokeilukulttuurin keskiö, jossa nuoret teknologia-alan osaajat työstävät uusia innovaatioita eri toimialoilla jo kokeneiden toimijoiden avustuksella.
Arvioitu projektien määrä tänä vuonna on noin 350. Mukana olleita yhteistyökumppaneita ovat yritykset, kuten Finnair, UPM, Supercell sekä Kesko. Junctionin yhteisvaikutukset voidaan jakaa kahteen pääteemaan:
Teknologiaan liittyvät osaajamarkkinat eivät pysty nykyisellään vastaamaan tämän päivän kasvuyritysten rekrytointitarpeen kasvuun. Junction tuo Suomeen suuren määrän taitavia osaajia kymmenistä eri maista, ja toimii loistavana kohtauspaikkana suomalaisille teknologiatoimijoille sekä alan nuorille koti- ja ulkomaisille osaajille.
Monet uudet innovaatiot syntyvät teknologian kokeiluista. Tapahtuma antaa sen osallistujille merkittävän mahdollisuuden työstää ja kokeilla uusia teknologioita innovatiivisessa ja idearikkaassa ympäristössä, jossa osaajat ja paikkansa jo vakiinnuttaneiden teknologiayritysten resurssit kohtaavat.
Lisätiedot:
Neuvotteleva virkamies Tuija Ypyä, TEM, [email protected] tai puh. +358 29 506 2115
Head of Industrial Management Jesse Phaler, ESA, [email protected] tai puh. +33 677 531 799
Teknologiajohtaja Pauli Stigell, Tekes, [email protected] tai puh. +358 50 5577 856
Viestintävastaava Anna Brchisky, Junction, [email protected] tai +358 41 545 8841
Lisää linkeistä hackjunction.com/ ja www.slush.org/