Hyppää sisältöön
Valtioneuvosto ja ministeriöt

Työministeri Lindström ja työmarkkinajohtajat keskustelivat työhyvinvoinnista

Työ- ja elinkeinoministeriö 15.9.2017 12.48
Uutinen

Työministeri Jari Lindström tapasi työmarkkinajohtajia perjantaina 15.9.2017 Helsingissä. Keskustelussa haettiin konkreettisia ehdotuksia toimenpiteiksi, joilla hallitus ja työmarkkinaosapuolet voisivat yhdessä edistää työhyvinvointia.

– Suomessa on pitkät perinteet työhyvinvoinnin edistämisestä hallituksen ja työmarkkinaosapuolten yhteistyöllä. Tarvitsemme yhteisiä toimenpiteitä varmistaaksemme laadukkaan työelämän myös tulevaisuudessa, ministeri Lindström sanoo.

Tulevaisuuden työelämässä haasteita luovat muun muassa ajasta ja paikasta riippumaton työ, perinteisen työntekijä-työnantaja-suhteen muuttuminen, työn polarisoituminen matalan ja korkean tuottavuuden ja osaamisen töiksi sekä tekoälyn ja automatisaation kehitys.

– Työnmurros koskettaa suomalaista työelämää kaikilla tasoilla. Työhyvinvointia edistävät toimenpiteet tasoittavat murroksen vaikutuksia työntekijöiden arkeen ja vahvistavat yritysten kilpailukykyä. Tutkimuksista tiedämme, että työhyvinvointiin panostaminen kannattaa myös taloudellisesti, esimerkiksi euron panostus työhyvinvointiin voi tuottaa jopa kuuden euron hyödyn tuottavuuden kasvuun, ministeri Lindström toteaa.

– Tänään kerätyistä toimenpide-ehdotuksista on hyvä jatkaa kohti konkretiaa, ministeri jatkaa.

Keskustelutilaisuuteen oli kutsuttu ammattiliittojen, Elinkeinoelämän keskusliitto EK:n, Suomen Yrittäjien, Teknologiateollisuuden ja Kaupan alan työmarkkinajohtajia. Sen koollekutsumisesta vastasi työ- ja elinkeinoministeriön Työelämä 2020 -hanke, jonka visiona on tehdä suomalaisesta työelämästä Euroopan parasta vuoteen 2020 mennessä.

Lisätiedot:

työministerin erityisavustaja Juha Halttunen, p. 050 574 0236

Sivun alkuun