Jan Hjelt TEM:n osastopäälliköksi

21.9.2023 13.45
TEM
Jan Hjelt
Jan Hjelt
Valtioneuvosto on nimittänyt oikeustieteen kandidaatti, varatuomari Jan Hjeltin työ- ja elinkeinoministeriön työllisyys ja toimivat markkinat -osaston osastopäälliköksi ajalle 1.10.2023–30.9.2028.

Ilmastorahaston Neste-osakkeet takaisin valtion suoraan omistukseen

21.9.2023 13.30
TEM
valtioneuvoston päätös
Hallitus oikeutti 21.9.2023 työ- ja elinkeinoministeriön hankkimaan Ilmastorahasto Oy:n 8,31 prosentin omistusosuuden Neste Oyj:n osakkeista takaisin valtion suoraan omistukseen. Osakkeet, yhteensä 63 894 123 kappaletta, siirretään valtiolle samalla arvolla kuin ne siirrettiin alun perin yhtiölle ilman rahavastiketta.

OECD:n toimintaohjeet monikansallisille yrityksille vastuulliseen liiketoimintaan on päivitetty

21.9.2023 11.12
TEM
Kuvituskuva, jossa äiti ja lapsi ovat kaupan leluosastolla ostoksilla ja lapsi kurkottaa ottamaan yksisarvista pehmolelua ylä hyllyltä.
OECD julkaisi uuden päivityksen vastuullisen liiketoiminnan toimintaohjeista monikansallisille yrityksille. Ohjeista on nyt valmistunut suomenkielinen käännös. Työ- ja elinkeinoministeriö järjestää 10.10.2023 avoimen webinaarin, jossa käsitellään keskeisiä muutoksia.

Työministeri Arto Satonen kutsuu työmarkkinaosapuolet keskustelemaan Suomen mallista

20.9.2023 8.53
TEM
Työministeri Arto Satonen
Työministeri Arto Satonen
Seminaari Suomen työmarkkinamallista järjestetään Helsingissä 8.11.2023. Tarkoituksena on keskustella työmarkkinoiden neuvottelujärjestelmän kehittämistarpeista ja ratkaisuvaihtoehdoista hallitusohjelman linjauksen toteuttamiseksi. Työ- ja elinkeinoministeriö käynnistää seminaarin jälkeen avoimen lausuntokierroksen aiheesta.

Orpon hallitus budjettiriihessä: Nyt Suomea ryhdytään kääntämään kestävän kasvun uralle

19.9.2023 21.19

Pääministeri Petteri Orpon hallitus on ensimmäisessä budjettiriihessään päättänyt ratkaisuista, joilla Suomea lähdetään kääntämään kestävän kasvun uralle. Hallitus käynnistää työllisyyttä ja kasvua vauhdittavia rakenteellisia uudistuksia, joiden myönteiset vaikutukset julkiseen talouteen näkyvät lähivuosina. Lisäksi hallitus päätti sopeutustoimista.


Tutustu myös

TE-palvelut 2024 -uudistus

TE-palvelut 2024 -uudistus

TE-palvelujen järjestämisvastuu siirtyy kunnille 1.1.2025. Tavoitteena on palvelurakenne, joka edistää parhaalla mahdollisella tavalla työntekijöiden nopeaa työllistymistä.

TE-palvelut 2024 -uudistuksen verkkosivut

 

Suomen kestävän kasvun ohjelma

Suomen kestävän kasvun ohjelma

Suomen kestävän kasvun ohjelma vauhdittaa kilpailukykyä, investointeja, osaamistason nostoa sekä tutkimusta, kehitystä ja innovaatioita. Sivuillemme on koottu tietoa TEM:n hallinnonalan rahoituskohteista mm. yrityksille suunnatuista hauista.

Kestävän kasvun ohjelma TEM:ssä

Yritystukien tietopalvelu

Yritystukien tietopalvelu

Yritystukien julkinen tietopalvelu sisältää tiedot myönnetyistä ja maksetuista tuista y-tunnuksittain. Tarkoituksena on tehostaa yritystukien läpinäkyvyyttä ja seurantaa sekä antaa tietoa tukien kohdentumisesta ja kehittymisestä.

Yritystukien tietopalvelu

Ministeriö

Ministeriö

Ministeriö

Työ- ja elinkeinoministeriö luo edellytyksiä taloudellisesti, sosiaalisesti ja ekologisesti kestävään kasvuun. Se syntyy osaavista ihmisistä laadukkaissa työpaikoissa, tuottavuuden kasvusta sekä kasvavasta työllisyydestä.

Lisätietoa ministeriöstä

Konsernin virastot, yhtiöt ja rahastot

Konsernin virastot, yhtiöt ja rahastot

TEM-konserniin kuuluu seitsemän keskusvirastoa, 15 ELY-keskusta, 15 TE-toimistoa, viisi yhtiötä ja kolme rahastoa. Koko hallinnonalalla on henkilöstöä noin 8 000.

Lisätietoa konsernista

Ministerit

Arto Satonen
Arto Satonen
Työministeri
Wille Rydman
Wille Rydman
Elinkeinoministeri
Kai Mykkänen
Kai Mykkänen
Ympäristö- ja ilmastoministeri
Mari Rantanen
Mari Rantanen
Sisäministeri
Anna-Kaisa Ikonen
Anna-Kaisa Ikonen
Kunta- ja alueministeri