Innehåll med tagg tieto .

Finland och USA stärker samarbetet inom kvantområdet

6.4.2022 10.44
ANM
Kvantteknologin har i framtiden en betydande roll både i företagens och industrins verksamhet och för att lösa de stora utmaningarna i samhället, såsom klimatförändringen. Kvantområdet utvecklas för närvarande snabbt och Finland bör delta i det internationella samarbetet och utvecklingen inom området.

Ansökan om investeringsstöd för ny energiteknik och stora demonstrationsprojekt har inletts – Infomöte för sökande den 3 maj

6.4.2022 8.29
ANM
Rahaa ja seteleitä
Ansökan om stöd för ny energiteknik och stora demonstrationsprojekt har inletts. Investeringsstödet är avsett för framtida energilösningar för att de nationella mål och EU-mål som ställts upp för 2030 ska nås. Arbets- och näringsministeriet ordnar den 3 maj 2022 ett infomöte på webben för dem som ansöker om stöd. Vid mötet informeras närmare om ansökan om stöd.

Bioekonomistrategin 2022–2035 – högre mervärde på ett hållbart sätt

1.4.2022 9.59
ANM JSM MM
Finlands nya bioekonomistrategi är klar. Strategin syftar till att fördubbla mervärdet inom bioekonomin på ett ekologiskt, socialt och ekonomiskt hållbart sätt och så att Finland är koldioxidneutralt 2035.

Finland och Marocko utvecklar sitt samarbete inom energisektorn - samförståndsavtalet undertecknades i Rabat

9.2.2022 17.15
ANM
Ministeri Lintilä ja Marokon ministeri Laura Benali sekä Suomen ja Marokon liput
Finland och Marocko har ingått ett samarbetsavtal inom energisektorn (MOU). Syftet med avtalet är att utveckla ländernas samarbete inom teknik och ekonomi och främja finländska företags inträde på Marockos marknad.

Finland understöder starkare roll för EU i det internationella standardiseringsarbetet

17.3.2022 14.14
ANM
I början av februari antog Europeiska kommissionen en ny standardiseringsstrategi för EU och lade samtidigt fram ett förslag till ändring av EU:s standardiseringsförordning. I dag den 17 mars lämnade statsrådet information till riksdagen om både strategin och ändringen av standardiseringsförordningen och om Finlands ståndpunkt om dem.

Minister Lintilä diskuterar med Kinas vetenskaps- och teknologiminister ländernas samarbete och möjligheterna till en grön omställning

14.10.2021 17.16
ANM
Ministeri Mika Lintilä
Temat för ministrarnas möte är erfarenheterna av och framtidsutsikterna för forsknings- och innovationssamarbetet mellan Finland och Kina. Ett särskilt önskemål är att sätta fart på gemensamma projekt inom områdena koldioxidsnålhet, cirkulär ekonomi samt mat och hälsa.

Visa mer...

Ministeriet

Ministeriet

Ministeriet

Arbets - och näringsministeriet skapar förutsättningar för en ekonomiskt, socialt och ekologiskt hållbar tillväxt. Den uppstår av kunniga människor på högkvalitativa arbetsplatser, produktivitetstillväxt och ökad sysselsättning.

Information om ministeriets uppgifter och målsättningar

Koncernens ämbetsverk, bolag och fonder

Koncernens ämbetsverk, bolag och fonder

ANM-koncernen omfattar sju ämbetsverk, 15 NTM-centraler, 15 arbets- och näringsbyråer, fem bolag och tre fonder. Inom hela förvaltningsområdet finns ca 8 000 anställda.

Läs mera

Ministrarna