Hyppää sisältöön

Kansliapäällikkö Gustafsson epäviralliseen kilpailukykyneuvostoon Tallinnaan

työ- ja elinkeinoministeriö
Julkaisuajankohta 17.7.2017 10.02
Tiedote

Euroopan unionin epävirallinen kilpailukyky- ja televiestintäministerien kokous järjestetään Tallinnassa 17.–18.7.2017. Kokouksen teemana on digitaalinen Eurooppa ja datan vapaa liikkuvuus, mikä on yksi Viron EU-puheenjohtajuuskauden prioriteeteista.

Suomea epävirallisessa neuvostossa edustavat liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner (televiestintä) ja työ- ja elinkeinoministeriön kansliapäällikkö Jari Gustafsson (kilpailukyky).

– Digitaalisuus on tärkeä teema Suomelle ja yksi hallituksen strategisista prioriteeteista: tavoitteena on digitalisoida kaikki julkiset palvelut kansalaisille ja yrityksille ja hyödyntää tekoälyä ja robotiikkaa viranomaistoiminnassa ja tiedonkeruussa. Viro on puheenjohtajamaana nostanut käytännönläheisesti näitä tärkeitä ja ajankohtaisia teemoja esille – tätä Suomi voi olla vahvasti tukemassa, kansliapäällikkö Gustafsson toteaa.

Keskustelussa palveluiden sisämarkkinoista Viro nostaa esille erityisesti kansallisten viranomaisjärjestelmien sähköistämisen ja käytettävyyden valtiorajojen yli.

– Kansallisten viranomaisten sähköiset tiedonvaihtojärjestelmät toimivat Euroopassa monin paikoin hyvin, ja haluamme tukea järjestelmän kehittämistä ja sen käytön laajentamista edelleen, kansliapäällikkö Gustafsson sanoo.

– Vähintäänkin yhtä tärkeää on edistää kansalaisten ja yritysten rajat ylittävää digitaalisten julkisten palveluiden käyttöä. Teknologisesti kehittyneet, digitaaliset julkiset palvelut ovat kriittisen tärkeitä EU:n sisämarkkinoilla toimiville yrityksille, kansliapäällikkö Gustafsson toteaa.

Epävirallisessa neuvostossa ei tehdä päätöksiä, vaan tarkoitus on käydä keskustelua ajankohtaisista kysymyksistä aiempien päätösten pohjalta. Keskusteluun osallistuu Tallinnassa myös eri alojen toimijoita ja elinkeinoelämän edustajia.

Lisätiedot:
Kansliapäällikkö Jari Gustafsson, TEM, p. +35829 50 47400
Eritysasiantuntija Akseli Koskela, TEM, p. +35829 50 48267

 
Sivun alkuun