Kuulemis- ja keskustelutilaisuus hyödyllisyysmallilaista

Keskiviikko 5.6.2024 klo 9.30 –  11.30

TEM, PRH

Kuulemis- ja keskustelutilaisuus hyödyllisyysmallilaista

Työ- ja elinkeinoministeriö ja Patentti- ja rekisterihallitus järjestävät kuulemis- ja keskustelutilaisuuden hyödyllisyysmallilaista

Työ- ja elinkeinoministeriö ja Patentti- ja rekisterihallitus järjestävät kuulemis- ja keskustelutilaisuuden hyödyllisyysmallilaista keskiviikkona 5.6.2024 klo 9.30 – 11.30

Tilaisuus järjestetään Patentti- ja rekisterihallituksen tiloissa (Sörnäisten rantatie 13 B, Helsinki); vieraat otetaan vastaan B-rapun aulassa. Tilaisuudessa ei ole etäyhteysmahdollisuutta. Pyydämme ottamaan mukaan henkilöllisyystodistuksen.

Tilaisuuteen voi ilmoittautua tästä linkistä viimeistään pe 31.5. 

Työ- ja elinkeinoministeriö asetti kesällä 2022 työryhmän valmistelemaan patenttilain kokonaisuudistusta. Osana uudistusta arvioidaan myös hyödyllisyysmalleja (ns. pikkupatentteja) ja niiden tarvetta tulevaisuudessa. Vaihtoehtoina on hyödyllisyysmallilain kokonaisuudistus tai lain kumoaminen.

Tilaisuudessa on mahdollista esittää näkemyksiä hyödyllisyysmallista ja sen merkityksestä yritysten innovaatio- ja liiketoiminnalle.

OHJELMA:

- Puheenjohtajan avaussanat (Maija Lönnqvist - TEM)
​​​​​​- 
HML uudistaminen – nykytilan arvio ja muutostarpeet (Tanja Müller - TEM)
- Hyödyllisyysmallijärjestelmä tilastojen valossa (Olli-Pekka Sievänen - PRH)

- Puheenvuorot 

- Keskustelu

- Tilaisuuden päättäminen (Maija Lönnqvist - TEM)

Lakiuudistuksen etenemistä voi seurata TEMin hankesivulla.

Lisätietoa tilaisuudesta antaa Savva Kuparinen (harjoittelija, työ- ja elinkeinoministeriö), [email protected], puh. 029 504 7065.

Tätä kutsua saa vapaasti jakaa eteenpäin!


Tervetuloa!

Työ- ja elinkeinoministeriö
Patentti- ja rekisterihallitus