TEMatiikkaa-blogi

Blogit

Onnistuessaan sote avaa markkinat pk-yrityksille

Jari Gustafsson Julkaisupäivä 6.4.2016 15.25 Blogit
Asiakkaan valinnanvapaus ja palvelujen monituottajamalli mahdollistavat sen, että myös pienet ja keskisuuret yritykset pääsevät aiempaa helpommin mukaan tuottamaan palveluita.  On nyt viranomaisten velvollisuus huolehtia siitä, että tällaista uutta markkinaa todella syntyy.  
 
Sote- ja aluehallintouudistus liikahti viimein eteenpäin, kun hallitus linjasi uudistuksen kannalta keskeisiä asioita. Työ- ja elinkeinoministeriö on valmistelun aikana korostanut uusien liiketoimintamahdollisuuksien synnyttämistä uudistuksen yhteydessä. Olemme myös muistuttaneet, että yrityspalvelut tulee tarjota selkeinä palvelukokonaisuuksina, jotka auttavat niin aloittavia pienyrityksiä kuin kansainvälisille markkinoille pyrkiviä isoja kasvuyrityksiä.

Asiakkaan valinnanvapaus ja palvelujen monituottajamalli ovat mukana hallituksen linjauksissa. Nämä kaksi johtoajatusta mahdollistavat sen, että myös pienet ja keskisuuret yritykset pääsevät aiempaa helpommin mukaan tuottamaan palveluita.  On nyt viranomaisten velvollisuus huolehtia siitä, että tällaista uutta markkinaa todella syntyy.  

Nyt kun hallitus on tehnyt linjaukset, on virkamiesten aika kääriä hihat. Paljon on saatava valmista, tiukassa aikataulussa. Poikkihallinnollista yhteistyötä tarvitaan. TEMillä on merkittävä rooli uudistuksessa myös siltä osin, että uudistus koskee lähes 6 300 konsernimme virkamiestä. ELY-keskusten ja TE-toimistojen henkilöstö siirtyy uudistuksen myötä tuleviin maakuntavirastoihin. Esimerkillinen henkilöstöpolitiikka tulee olla kaiken valmistelun lähtökohtana.

Tilanteessa, jossa Suomen talous laahaa kaukana kilpailijamaista, on tehtävä kaikki mahdollinen, jotta Suomen kilpailukyky palautuu takaisin maailman huipulle. Putkihallinto ja osaoptimointi eivät kuulu hallinnon uudistuksiin. Suomi kaipaa yhteen hiileen puhaltamista ja nyt on näytön paikka siinä, että kaikki työskentelevät yhteisen tavoitteen eteen.

Jari Gustafsson, kansliapäällikkö, TEM
Jari Gustafsson aluehallintouudistus sote-uudistus

Lisää kommentteja

Syötä kommenttisi tähän.