Hyppää sisältöön
Valtioneuvosto ja ministeriöt

Ministeri Lindström sosiaalialan kolmikantahuippukokoukseen 20.3.

Työ- ja elinkeinoministeriö 20.3.2019 8.37
Uutinen

Kevään Eurooppa-neuvoston edellä järjestettävän, kasvua ja työllisyyttä käsittelevän kolmikantaisen sosiaalialan huippukokouksen aiheena on ”Vahvempi, yhtenäinen ja tulevaisuuteen suuntautuva Eurooppa”. Suomesta huippukokoukseen osallistuu tulevan EU-puheenjohtajavaltion ominaisuudessa työministeri Jari Lindström.

Sosiaalialan kolmikantahuippukokous (Tripartite Social Summit) on korkean tason foorumi EU:n komission ja neuvoston sekä työnantaja- ja työntekijäjärjestöjen väliselle vuoropuhelulle. Brysselissä 20.3. järjestettävän huippukokouksen puheenjohtajina toimivat Eurooppa-neuvoston puheenjohtaja Donald Tusk ja Euroopan komission puheenjohtaja Jean-Claude Juncker.

EU:n neuvostoa kokouksessa edustavat puheenjohtajamaan Romanian pääministeri Viorica Dăncilă sekä Romanian ja kahden seuraavan puheenjohtajavaltion työministerit.

Kolmikantahuippukokouksen puheenaiheina ovat:

  • miten parhaiten edistää työntekijöiden vapaan liikkuvuuden avulla hyvin toimivia sisämarkkinoita
  • miten investoida syvempiin ja oikeudenmukaisempiin sisämarkkinoihin
  • miten muokata uutta työelämää ”Uusi alku sosiaaliselle vuoropuhelulle” –aloitteen pohjalta.

Työministeri Jari Lindström johtaa puhetta sisämarkkinoiden oikeudenmukaisuutta koskevan keskustelun osalta. Euroopan tason työmarkkinaosapuolia edustavat tästä teemasta keskusteltaessa SAK:n puheenjohtaja Jarkko Eloranta ja EK:n hallituksen varapuheenjohtaja Kari Jussi Aho.

Lisätietoja:

Jami Arvola, työministerin erityisavustaja, p. 050 447 1255

Sivun alkuun