Sivut, joissa tagi uusiutuvat energialähteet .

REPowerEU-tiedonanto tähtää Venäjän fossiilisista vapaaseen Eurooppaan

18.5.2022 16.24
TEM
Ministeri Mika Lintilä
Euroopan komissio esitteli 18.5.2022 RePowerEU tiedonannon ja useita lainsäädäntöaloitteita. Paketin tavoitteena on katkaista mahdollisimman pian riippuvuus fossiilisten polttoaineiden tuonnista Venäjältä sekä vauhdittaa vihreää siirtymää. Tavoitteena on tehdä EU:sta täysin riippumaton Venäjän fossiilisista polttoaineista.*

Jakeluvelvoitetta vuosina 2022 ja 2023 alentava lakiesitys lausunnolle

29.4.2022 8.19
TEM
Auton tankkaus, lähikuvana bensiinipistooli auton bensatankin reiässä
Työ- ja elinkeinoministeriö pyytää lausuntoja muutosehdotuksista uusiutuvien polttoaineiden liikennekäytön edistämisestä annettuun lakiin (jakeluvelvoitelaki). Esityksen tavoitteena on alentaa liikenteen polttoaineiden hintoja lieventämällä väliaikaisesti uusiutuvien polttoaineiden jakeluvelvoitetta.

Uuden energiateknologian ja suurten demonstraatiohankkeiden investointitukien haku käynnissä – Infotilaisuus hakijoille 3.5.

6.4.2022 8.29
TEM
Rahaa ja seteleitä
Uuden energiateknologian ja suurten demonstraatiohankkeiden tukihaku on käynnistynyt. Investointituki on tarkoitettu tulevaisuuden energiaratkaisuihin vuoteen 2030 tähtäävien kansallisten ja EU-tavoitteiden saavuttamiseksi. Työ- ja elinkeinoministeriö järjestää hakijoille 3.5.2022 verkkotilaisuuden, jossa kerrotaan tarkemmin tuen hakemisesta.

Suomi ja Marokko kehittävät energia-alan yhteistyötään – yhteisymmärryspöytäkirja allekirjoitettu Rabatissa

9.2.2022 17.15
TEM
Ministeri Lintilä ja Marokon ministeri Laura Benali sekä Suomen ja Marokon liput
Suomi ja Marokko ovat allekirjoittaneet energia-alan yhteisymmärryspöytäkirjan (MOU). Sen tavoitteena on kehittää maiden välistä teknistä ja taloudellista yhteistyötä energia-alalla sekä edistää suomalaisten yritysten pääsyä Marokon markkinoille.

Pohjoisen Suomen ja Ruotsin väliselle siirtojohdolle 127 miljoonaa euroa EU:n Verkkojen Eurooppa -ohjelmasta

27.1.2022 10.53
TEM
Elinkeinoministeri Mika Lintilä luvassa hymyilevänä (rintakuva)
Elinkeinoministeri Mika Lintilä
EU:n Verkkojen Eurooppa -välineen (Connecting Europe Facility, CEF) energiaohjelman komitea päätti 26.1.2022 myöntää Pohjois-Suomen ja Pohjois-Ruotsin välille suunnitellun sähkönsiirron rajajohdon toteuttamiseen 127 miljoonaa euroa Suomelle ja Ruotsille jakautuen. Tuki on 50 prosenttia hankkeen kustannuksista.

Energian alkuperätakuulla voi varmistaa, että ostettu energia on uusiutuvaa

2.12.2021 13.23
TEM
Kuvassa vetytankit
Valtioneuvosto lähetti Tasavallan presidentin vahvistettavaksi lain energian alkuperätakuista. Se parantaa asiakkaan mahdollisuutta vaikuttaa valinnoillaan ostamansa energian alkuperään luotettavan järjestelmän kautta. Sen avulla kuluttaja voi varmistua siitä, että hänelle uusiutuvana markkinoitu ja myyty energia on tuotettu uusiutuvilla energialähteillä. Laki tulee voimaan 3.12.2021.

Käyttämätön kivihiilen lopettamisen tuki siirretään muihin energiahankkeisiin

19.11.2021 11.30
TEM
Kuvassa energiantuotantolaitos
Työ- ja elinkeinoministeriö myönsi vuosina 2020-2021 investointitukea seitsemälle hanketta yhteensä noin 30,5 miljoonaa euroa kivihiilen energiakäytöstä luopumisen nopeuttamiseksi. Tukiohjelmalla kannustettiin kivihiiltä käyttäviä yrityksiä ja yhteisöjä nopeutettuun siirtymään pois kivihiilen energiakäytöstä vuoden 2025 loppuun mennessä. Investointitukeen oli varattu yhteensä 90 miljoonaa euroa.

Näytä lisää...

Ministeriö

Ministeriö

Ministeriö

Työ- ja elinkeinoministeriö luo edellytyksiä taloudellisesti, sosiaalisesti ja ekologisesti kestävään kasvuun. Se syntyy osaavista ihmisistä laadukkaissa työpaikoissa, tuottavuuden kasvusta sekä kasvavasta työllisyydestä.

Lisätietoa ministeriöstä

Konsernin virastot, yhtiöt ja rahastot

Konsernin virastot, yhtiöt ja rahastot

TEM-konserniin kuuluu seitsemän keskusvirastoa, 15 ELY-keskusta, 15 TE-toimistoa, viisi yhtiötä ja kolme rahastoa. Koko hallinnonalalla on henkilöstöä noin 8 000.

Lisätietoa konsernista

Ministerit