Sivut, joissa tagi uusiutuvat energialähteet .

TEM myönsi 4,7 miljoonaa euroa investointitukea uuden energiateknologian demonstraatiohankkeille Kalajoella ja Seinäjoella

14.1.2022 13.17
TEM
Työ- ja elinkeinoministeriö on myöntänyt kahdelle uusiutuvan energian demonstraatiohankkeelle investointitukea yhteensä 4,73 miljoonaa euroa. Solarigo Oy rakentaa Kalajoelle aurinkovoimapuiston tuulivoimapuiston yhteyteen. Kiinteistö Oy DC Seinäjoki toteuttaa Seinäjoelle ratkaisun datakeskuksen hukkalämmön talteenottoon ja siirtämiseen kaukolämpöverkkoon.

Arviointi: Energiavirasto onnistunut toiminnassaan – asiantuntevalta virastolta kaivataan silti aktiivisempaa otetta energiamurroksessa

22.12.2021 10.27
TEM
Kuvituskuva. Talvinen metsä, jossa kulkee suurjännitesähkölinja. Linjat ovat kuurassa.
Uuden vuosikymmenen Energiaviraston tulisi olla energia-alan visionäärinen kansallinen viranomainen, joka tarjoaa aktiivisesti osaamistaan energia- ja ilmastopolitiikan uudistamisen tueksi.

Yli 64 miljoonaa euroa investointitukea neljälle uuden energiateknologian suurelle demohankkeelle

20.12.2021 12.03
TEM
Kuvassa on elinkeinoministeri Mika Lintilä.
Elinkeinoministeri Mika Lintilä
Työ- ja elinkeinoministeriö on päättänyt 17.12.2021 myöntää neljälle uusiutuvan energian suurelle demonstraatiohankkeelle investointitukea yhteensä 64,12 miljoonaa euroa.

EU:n energiaministerit jatkavat keskusteluja 55-valmiuspaketin energia-aloitteista sekä korkeista energian hinnoista

1.12.2021 14.26
TEM
Kuvassa EU lippu
EU:n energianeuvosto järjestetään 2.12.2021 Brysselissä. Suomea kokouksessa edustaa elinkeinoministeri Mika Lintilän valtiosihteeri Jukka Ihanus. Kokouksen pääteemoina ovat 55-valmiuspaketin energia-aloitteet uusiutuvasta energiasta ja energiatehokkuudesta sekä energian hintojen nousu Euroopassa.

Nesteelle tukea vetytuotannon hankkeeseen EU:n innovaatiorahastosta

16.11.2021 19.46
TEM
Jalostamon rakennuksia
Porvoon jalostamo. Kuva: Neste
Neste Oyj vedyn tuotantoon liittyvä hanke on yksi niistä seitsemästä hankkeesta, jotka Euroopan komissio ilmoitti 16.11.2021 valinneensa rahaston suurten hankkeiden eli investointikustannukseltaan yli 7,5 miljoona euron kohteiden ensimmäisellä hakukierroksella rahoitettaviksi hankkeiksi.

Energian alkuperätakuulla voi varmistaa, että ostettu energia on uusiutuvaa

2.12.2021 13.23
TEM
Kuvassa vetytankit
Valtioneuvosto lähetti Tasavallan presidentin vahvistettavaksi lain energian alkuperätakuista. Se parantaa asiakkaan mahdollisuutta vaikuttaa valinnoillaan ostamansa energian alkuperään luotettavan järjestelmän kautta. Sen avulla kuluttaja voi varmistua siitä, että hänelle uusiutuvana markkinoitu ja myyty energia on tuotettu uusiutuvilla energialähteillä. Laki tulee voimaan 3.12.2021.

Käyttämätön kivihiilen lopettamisen tuki siirretään muihin energiahankkeisiin

19.11.2021 11.30
TEM
Kuvassa energiantuotantolaitos
Työ- ja elinkeinoministeriö myönsi vuosina 2020-2021 investointitukea seitsemälle hanketta yhteensä noin 30,5 miljoonaa euroa kivihiilen energiakäytöstä luopumisen nopeuttamiseksi. Tukiohjelmalla kannustettiin kivihiiltä käyttäviä yrityksiä ja yhteisöjä nopeutettuun siirtymään pois kivihiilen energiakäytöstä vuoden 2025 loppuun mennessä. Investointitukeen oli varattu yhteensä 90 miljoonaa euroa.

Näytä lisää...

Ministeriö

Ministeriö

Ministeriö

Työ- ja elinkeinoministeriö luo edellytyksiä taloudellisesti, sosiaalisesti ja ekologisesti kestävään kasvuun. Se syntyy osaavista ihmisistä laadukkaissa työpaikoissa, tuottavuuden kasvusta sekä kasvavasta työllisyydestä.

Lisätietoa ministeriöstä

Konsernin virastot, yhtiöt ja rahastot

Konsernin virastot, yhtiöt ja rahastot

TEM-konserniin kuuluu seitsemän keskusvirastoa, 15 ELY-keskusta, 15 TE-toimistoa, viisi yhtiötä ja kolme rahastoa. Koko hallinnonalalla on henkilöstöä noin 8 000.

Lisätietoa konsernista

Ministerit