Hallitus esittää työnhaun palveluprosessin keventämistä sekä joustoa työvoimapalvelujen siirtoon kunnille

18.4.2024 14.03
TEM
Hallitus antoi eduskunnalle 18.4.2024 esityksen, jonka tavoitteena on hallitusohjelman mukaisesti asiantuntijan harkintavallan lisääminen työnhakijan palveluprosessissa. Lisäksi hallitus esittää sujuvoittavia muutoksia liittyen kunnille siirtyvien työvoimapalveluiden järjestämiseen.

Työolobarometri 2023: tukea jatkuvaan oppimiseen tarvittaisiin työpaikoilla enemmän

18.4.2024 10.19
TEM
Kuvassa kerrotaan prosenttiosuuksin työssä oppimisesta vuonna 2023. Ohjattuun opiskeluun on osallistunut 25 prosenttia, itsenäisesti on opiskellut 49 prosenttia ja palkalliseen koulutukseen on osallistunut 40 prosenttia työntekijöistä. Lähde: Työolobarometri 2023.
Työolobarometrin mukaan vuonna 2023 lähes kolme neljännestä työntekijöistä piti hyvinä mahdollisuuksiaan sovittaa yhteen työ ja muu elämä. Sen sijaan osaamisen kehittämisessä on työpaikoilla paljon parannettavaa.

Uusi aika, uusi mineraalistrategia

18.4.2024 9.42
TEM
Kimmo Tiilikainen
Mineraalien kasvava tarve energiasiirtymän, digitalisaation ja puolustusteknologian tarpeisiin on noussut ennen näkemättömällä tavalla keskusteluun ympäri maailman.

Toimialaraportti: Toimintaympäristö haastaa edelleen matkailualan kasvua

17.4.2024 9.48
TEM
Matkailualan yritysten liikevaihto vuonna 2022 saavutti lähes koronapandemiaa edeltäneen tason. Kun liikevaihdosta poistetaan hintojen nousun vaikutus, kasvu jää vähäisemmäksi. Matkailijoiden yöpymismäärä ylitti pandemiaa edeltäneen tason vuonna 2023, vaikka ulkomaisten matkailijoiden yöpymiset jäivät edelleen noin 20 prosenttia jälkeen vuodesta 2019. Yöpymismäärällä mitattuna Lappi on elpynyt maakunnista nopeimmin ja Etelä-Karjala puolestaan hitaimmin johtuen venäläismatkailijoiden poissaolosta.

Energiainfrastruktuurihankkeiden RRF-investointitukea haettavissa 15.5. asti

15.4.2024 16.20
TEM
Suomen kestävän kasvun ohjelman logo-kuva, energiapiirroksia vihreällä taustalla
Suomen elpymis- ja palautumissuunnitelman (RRP) mukaisten energiainfrastruktuurihankkeiden investointitukihaku on avattu. Haku on avoinna 15.5.2024 saakka. Tukea voivat hakea yritykset ja yhteisöt hankkeisiin, joiden hyväksyttävät kustannukset ovat yli viisi miljoonaa euroa. Tukea hyväksyttäville hankkeille on käytettävissä yhteensä noin 35 miljoonaa euroa.

Tutustu myös

TE-palvelut 2024 -uudistus

TE-palvelut 2024 -uudistus

TE-palvelujen järjestämisvastuu siirtyy kunnille 1.1.2025. Tavoitteena on palvelurakenne, joka edistää parhaalla mahdollisella tavalla työntekijöiden nopeaa työllistymistä.

TE-palvelut 2024 -uudistuksen verkkosivut

 

Yritystukien tietopalvelu

Yritystukien tietopalvelu

Yritystukien julkinen tietopalvelu sisältää tiedot myönnetyistä ja maksetuista tuista y-tunnuksittain. Tarkoituksena on tehostaa yritystukien läpinäkyvyyttä ja seurantaa sekä antaa tietoa tukien kohdentumisesta ja kehittymisestä.

Yritystukien tietopalvelu

Suomen kestävän kasvun ohjelma

Suomen kestävän kasvun ohjelma

Suomen kestävän kasvun ohjelma vauhdittaa kilpailukykyä, investointeja, osaamistason nostoa sekä tutkimusta, kehitystä ja innovaatioita. Sivuillemme on koottu tietoa TEM:n hallinnonalan rahoituskohteista mm. yrityksille suunnatuista hauista.

Kestävän kasvun ohjelma TEM:ssä

Ministeriö

Ministeriö

Ministeriö

Työ- ja elinkeinoministeriö luo edellytyksiä taloudellisesti, sosiaalisesti ja ekologisesti kestävään kasvuun. Se syntyy osaavista ihmisistä laadukkaissa työpaikoissa, tuottavuuden kasvusta sekä kasvavasta työllisyydestä.

Lisätietoa ministeriöstä

Konsernin virastot, yhtiöt ja rahastot

Konsernin virastot, yhtiöt ja rahastot

TEM-konserniin kuuluu seitsemän keskusvirastoa, 15 ELY-keskusta, 15 TE-toimistoa, kuusi yhtiötä ja kolme rahastoa. Koko hallinnonalalla on henkilöstöä noin 8 000.

Lisätietoa konsernista

Ministerit

Arto Satonen
Arto Satonen
Työministeri
Wille Rydman
Wille Rydman
Elinkeinoministeri
Kai Mykkänen
Kai Mykkänen
Ympäristö- ja ilmastoministeri
Mari Rantanen
Mari Rantanen
Sisäministeri
Anna-Kaisa Ikonen
Anna-Kaisa Ikonen
Kunta- ja alueministeri