Tapahtumat

Elinkeinoelämän tutkimuslaitos Etla julkistaa maanantaina 13.3. klo 9 tuoreen VN TEAS -tutkimuksen ”Kaupanesteet kansainvälisessä kaupassa”, joka valottaa suomalaisyritysten kohtaamia kaupan esteitä sekä niiden yleisyyttä ja laatua. Lisäksi tutkimus tarjoaa tietoa, miten koronakriisi on muuttanut yritysten arvoketjuja. Tervetuloa julkistustilaisuuteen joko paikan päälle tai striimin välityksellä.

Järjestäjä: TEM, UM

Jatkuvan oppimisen uudistus -hankkeen päätösseminaari sekä kansallisen korkeakoulujen jatkuvan oppimisen strategian esittelytilaisuus.

Järjestäjä: OKM, TEM

Miksi työelämässä esiintyvää rasismia on tärkeä torjua? Mikä on rekrytoinnin rooli monimuotoisen työyhteisön luomisessa? Mitä tukea inklusiivisempien työyhteisöjen kehittämiseen on saatavilla? Työ- ja elinkeinoministeriö, oikeusministeriö ja Suomen Punainen Risti järjestävät työelämän yhdenvertaisuutta käsittelevän seminaarin tiistaina 21.3.2023 klo 9.00–12.00.

Järjestäjä: TEM, OM

Kunnille siirtyy vastuu julkisten työvoima- ja yrityspalveluiden järjestämisestä vuoden 2025 alusta. Tätä uudistusta koskeva laki on hyväksytty eduskunnassa 1.3.2023.

Järjestäjä: TEM, VM

Komissio antoi 16.3.2023 lainsäädäntöehdotukset ilmastoneutraalien, niin kutsuttujen ”nettonollateknologioiden”, sekä kriittisten raaka-aineiden saatavuuden edistämisestä. Molemmilla ehdotuksilla tavoitellaan vihreän siirtymän vauhdittamista sekä EU:n omavaraisuuden vahvistamista.

Järjestäjä: TEM

Selvitys tukee hallituksen yrittäjyyden tilannekuvan ja valtioneuvoston yrittäjyyden periaatepäätöksen toteutumista ja tuottaa tietoa yrittäjyysstrategian edistämiseksi.

Järjestäjä: TEM