Hyppää sisältöön

Ministerit Tuula Haatainen ja Hanna Sarkkinen tapaavat EU:n työllisyys- ja sosiaaliasioista vastaavan komissaari Nicolas Schmitin Helsingissä 6-7.10.

sosiaali- ja terveysministeriötyö- ja elinkeinoministeriö
Julkaisuajankohta 5.10.2022 15.29
Tiedote
Kasvokuvissa komissaari Nicolas Schmit, työministeri Tuula Haatainen sekä sosiaali- ja terveysministeri Hanna Sarkkinen
Komissaari Nicolas Schmit, työministeri Tuula Haatainen sekä sosiaali- ja terveysministeri Hanna Sarkkinen

Ministeri Sarkkisen ja komissaari Schmitin tapaamisen aiheena on muun muassa köyhyyden vähentäminen, mielenterveyden edistäminen ja vähimmäistoimeentulo. Ministeri Haatainen ja komissaari Schmit keskustelevat ajankohtaisista työelämään liittyvistä aiheista, kuten alustataloudesta ja työmarkkinaosapuolten vuoropuhelusta.

Köyhyyden ja syrjäytymisen vähentäminen on yksi Euroopan sosiaalisten oikeuksien pilarin tavoitteista. EU:ssa pyritään vähentämään köyhyyttä 15 miljoonalta ihmiseltä vuoteen 2030 mennessä.

”Suomen tavoitteena on vähentää köyhyys- tai syrjäytymisriskissä olevien määrää 100 000 henkilöllä vuoteen 2030 mennessä. Näistä kolmasosan tulisi olla lapsia. Tätä varten sosiaali- ja terveysministeriö on laatinut pian julkaistavan toimintasuunnitelman, jossa kiinnitetään erityistä huomiota lapsiperheiden ja eläkeläisten köyhyyden vähentämiseen”, kertoo sosiaali- ja terveysministeri Hanna Sarkkinen

Ministeri Sarkkinen ja komissaari Schmit tapaavat 6.10. He vierailevat yhdessä myös Y-säätiössä sekä tapaavat sosiaali- ja terveysjärjestöjen edustajia. 

Työministerin tapaamisessa keskiössä työntekijöiden asema

EU:ssa on viime aikoina käsitelty useita aloitteita, joiden on tarkoitus parantaa työntekijöiden asemaa koko unionin alueella. Haataisen ja Schmitin tapaamisessa keskustellaan erityisesti komission ehdottamasta direktiivistä, jonka tavoitteena on parantaa digitaalisten alustojen kautta työskentelevien henkilöiden työoloja ja oikeuksia.

Lisäksi keskustelujen aiheena on muun muassa sosiaalisen vuoropuhelun edistäminen työmarkkinaosapuolten välillä ja ratkaisut osaajapulaan. 

”Suomi tukee EU:n tavoitteita entistä oikeudenmukaisemman työelämän rakentamiseksi. Nämä ovat Suomelle tärkeitä teemoja, joita olemme edistäneet koko hallituskauden ajan”, kertoo Tuula Haatainen.

Haatainen ja Schmit tapaavat 7.10. ja vierailevat Helsingin ohjaus- ja palvelupiste Ohjaamossa. Suomen 70 Ohjaamossa alle 30-vuotiaat nuoret saavat tietoa ja palvelua muun muassa opiskelu- ja työnhakuasioissa.

Lisätietoja:
Piritta Jokelainen, työministerin erityisavustaja, +358 295 047 353
Jiri Sironen, sosiaali- ja terveysministerin erityisavustaja, +358 40 450 9077
Juuli Hakulinen, asiantuntija, STM, +358 295 163 651

 
Sivun alkuun