Ministeri Mykkäsen pyöreän pöydän keskusteluissa teollisten hiilinielujen mahdollisuudet suomalaisille yrityksille

31.5.2024 16.37
TEM
Ministeri Kai Mykkänen puolilähikuvassa
Ympäristö- ja ilmastoministeri Kai Mykkänen kutsuu kokoon sarjan pyöreän pöydän keskusteluja pohtimaan teollisen hiilenhallinnan mahdollisuuksia, yritysten roolia teknisten hiilinielujen toteuttamisessa sekä sitä, mitä näiden teknisten nielujen nopea ja kustannustehokas toteuttaminen edellyttää.

Arvioraportti: Seutukaupunkien elinvoima edellyttää uusiutumista

31.5.2024 10.29
TEM
Seutukaupunkipolitiikka on osa kaupunkipolitiikkaa ja se pohjautuu seutukaupunkiohjelmaan. Ohjelma vuosille 2020-2023 on rakentunut kaupunkien omaehtoiselle kehittämiselle, sopimukselliselle kumppanuudelle ja verkostokehittämiselle. Juuri julkaistussa ohjelman arvioraportissa ehdotetaan seutukaupunkipolitiikan jatkamista ja seutukaupunkien elinvoiman edistämistä kaupunkien moninaisuus huomioiden.

Pohjoisen ja itäisen Suomen kasvun mahdollisuudet nousivat esiin seminaarissa

30.5.2024 17.13
TEM VNK

Hallituksen Pohjoisen ja Itäisen Suomen ohjelmien yhteinen aloitusseminaari pidettiin Helsingissä torstaina 30. toukokuuta. Seminaarissa nousivat esiin erityisesti muuttunut geopoliittinen tilanne, alueiden elinvoimaisuuden merkitys ja kasvupotentiaali.


Neuvontapalvelu kausityöntekijöille ja luonnonmarjanpoimijoille jatkuu tänäkin kesänä

30.5.2024 12.30
TEM
Neuvontapalvelu on tarkoitettu erityisesti ulkomaalaisille kausityöntekijöille ja luonnonmarjanpoimijoille, jotka epäilevät tulleensa hyväksikäytetyiksi työssään Suomessa. Palvelu on auennut aina kesäisin vuodesta 2021 lähtien. Sen toteuttaa Rikosuhripäivystys työ- ja elinkeinoministeriön rahoittamana.

EU:n energiaministerit painottavat toimitusvarmojen verkkojen merkitystä ja johdonmukaista luopumista venäläisestä energiasta

30.5.2024 9.30
TEM
EU:n neuvoston päärakennus Berlaymont Brysselissä, edessä EU:n lippuja
EU:n energiaministerit kokoontuvat 30. toukokuuta Brysselissä. Tarkoituksena on hyväksyä neuvoston päätelmät kestävän sähköverkkoinfrastruktuurin edistämisestä. Ministerit keskustelevat myös REPowerEU-suunnitelman tulevaisuudesta sekä vihreän kehityksen ohjelman (Green Deal) tilanteesta. Suomea kokouksessa edustaa ympäristö- ja ilmastoministeri Kai Mykkänen.

Tutustu myös

TE-palvelut 2024 -uudistus

TE-palvelut 2024 -uudistus

TE-palvelujen järjestämisvastuu siirtyy kunnille 1.1.2025. Tavoitteena on palvelurakenne, joka edistää parhaalla mahdollisella tavalla työntekijöiden nopeaa työllistymistä.

TE-palvelut 2024 -uudistuksen verkkosivut

 

Yritystukien tietopalvelu

Yritystukien tietopalvelu

Yritystukien julkinen tietopalvelu sisältää tiedot myönnetyistä ja maksetuista tuista y-tunnuksittain. Tarkoituksena on tehostaa yritystukien läpinäkyvyyttä ja seurantaa sekä antaa tietoa tukien kohdentumisesta ja kehittymisestä.

Yritystukien tietopalvelu

Suomen kestävän kasvun ohjelma

Suomen kestävän kasvun ohjelma

Suomen kestävän kasvun ohjelma vauhdittaa kilpailukykyä, investointeja, osaamistason nostoa sekä tutkimusta, kehitystä ja innovaatioita. Sivuillemme on koottu tietoa TEM:n hallinnonalan rahoituskohteista mm. yrityksille suunnatuista hauista.

Kestävän kasvun ohjelma TEM:ssä

Ministeriö

Ministeriö

Ministeriö

Työ- ja elinkeinoministeriö luo edellytyksiä taloudellisesti, sosiaalisesti ja ekologisesti kestävään kasvuun. Se syntyy osaavista ihmisistä laadukkaissa työpaikoissa, tuottavuuden kasvusta sekä kasvavasta työllisyydestä.

Lisätietoa ministeriöstä

Konsernin virastot, yhtiöt ja rahastot

Konsernin virastot, yhtiöt ja rahastot

TEM-konserniin kuuluu seitsemän keskusvirastoa, 15 ELY-keskusta, 15 TE-toimistoa, kuusi yhtiötä ja kolme rahastoa. Koko hallinnonalalla on henkilöstöä noin 8 000.

Lisätietoa konsernista

Ministerit

Arto Satonen
Arto Satonen
Työministeri
Wille Rydman
Wille Rydman
Elinkeinoministeri
Kai Mykkänen
Kai Mykkänen
Ympäristö- ja ilmastoministeri
Mari Rantanen
Mari Rantanen
Sisäministeri
Anna-Kaisa Ikonen
Anna-Kaisa Ikonen
Kunta- ja alueministeri