TEMatiikkaa-blogi

Blogit

Tukea Finnairin henkilöstölle

Tuula Haatainen Julkaisupäivä 25.8.2020 12.15 Blogit

Tuula Haatainen

Tänään saadut uutiset Finnairin suunnitelmista vähentää noin 1000 työpaikkaa pysäyttivät. Matkustamisen vähentyminen koronaviruspandemian myötä on johtanut yhtiön kohdalla mittaviin taloudellisiin tappioihin ja tarpeeseen karsia niin kuluja kuin henkilöstöä. Uutinen on raju esimerkki siitä, kuinka suomalaisten työpaikat ovat kytköksissä myös muiden maiden tautitilanteeseen.

Olen pyytänyt Uudenmaan työ- ja elinkeinotoimistoa aloittamaan välittömät toimet uusien työmahdollisuuksien kartoittamiseksi ja palveluiden tarjoamiseksi Finnairin töitään menettävälle henkilöstölle. TEM ja Uudenmaan työ- ja elinkeinotoimisto tulevat käymään yhtiön kanssa keskustelut tavoitteena varmistaa ihmisten nopea työllistyminen. Työllisyysmäärärahoja on jo aiemmin lisätalousarvioiden yhteydessä lisätty juuri tällaisia tilanteita varten, ja palveluita on tarjolla irtisanottavien ja lomautettavien tarpeisiin. Kaikki tarpeellinen tuki uuden työn tai koulutuspolun löytämiseen sekä osaamisen päivittämiseen tarjotaan irtisanottaville.

Kokemukset äkillisten rakennemuutostilanteiden hoitamisesta osoittavat, että ratkaisevan tärkeää muutostilanteissa onnistumisessa on tilanteen johtaminen ja koordinaatio sekä alueen toimijoiden yhteistyö. Oleellista onnistumisessa on se, miten isoissa irtisanomisissa kyetään yhdistämään kaupunkien, TE-toimiston ja ELY-keskuksen osaaminen ja muut resurssit yhteisen tavoitteen – uudelleentyöllistymisen - saavuttamiseksi. Vaikka koronapandemia on aiheuttanut osalle yrityksistä tarpeen sopeuttaa toimintaansa, osaavaa työvoimaa tarvitaan työmarkkinoilla aina.

Finnairilla on monipuolinen ja osaava henkilökunta, ja Uudenmaan TE-toimistolla on hyvät edellytykset auttaa heitä löytämään uusia työmahdollisuuksia niin palvelusektorilta kuin asiantuntijatehtävistäkin.

työministeri Tuula Haatainen

Lisää kommentteja

Syötä kommenttisi tähän.