Sivut, joissa tagi kasvu .

Hallituksen esitys
Kokeilu kannustaa yksinyrittäjiä palkkaamaan ensimmäisen työntekijän

30.9.2021 13.41
TEM
#rekrytukikokeilu
Hallitus esittää kokeilua, jolla selvitetään rekrytointituen vaikutuksia yrityksen ensimmäisen ulkopuolisen työntekijän palkkaamiseen. Kokeilussa tutkitaan, madaltaako palkkakustannuksiin maksettava rahallinen tuki rekrytointikynnystä. Tavoitteena on edistää yritysten kasvua ja työllisyyttä. Kokeilun on tarkoitus käynnistyä 1.3.2022 ja kestää vuoden 2023 loppuun.

Suomen kestävän kasvun ohjelman energiainvestointeja koskeva asetusluonnos lausunnoille

24.9.2021 15.50
TEM
Kuvassa rahapino ja taimi
Työ- ja elinkeinoministeriö on lähettänyt lausuntokierrokselle luonnoksen valtioneuvoston asetukseksi, jonka perusteella Suomen kestävän kasvun ohjelman mukaisia energiainvestointitukia voidaan myöntää vuosina 2022–2026. Lausuntoja voi antaa Lausuntopalvelu.fi-sivustolla 20.10.2021 saakka.

Ohjaamoille tukea kannustinmallista nuorten matalan kynnyksen palveluiden kehittämiseen

1.9.2021 12.09
TEM
Uusi valtionavustus kannustaa kuntia palkkaamaan nuorten matalan kynnyksen palvelupisteisiin eli Ohjaamoihin lisää sosiaali- ja terveys- sekä koulutuspalveluiden asiantuntijoita. Uusi valtionavustus kannustaa kuntia palkkaamaan nuorten matalan kynnyksen palvelupisteisiin eli Ohjaamoihin lisää sosiaali- ja terveys- sekä koulutuspalveluiden asiantuntijoita. Kannustinmalli vahvistaa näin Ohjaamojen resursseja ja moniammatillisuutta, joista hallitus linjasi syksyn 2020 budjettiriihessä.

Business Finland avaa vetyhankkeiden haun osana Suomen kestävän kasvun ohjelmaa

11.6.2021 12.15
TEM
Suomen kestävän kasvun ohjelma
Suomi osallistuu vetytalouden eurooppalaisen arvoketjun rakentamiseen (vety-IPCEI) ja käynnistää siihen liittyvän haun yrityksille. Yritykset voivat 4. heinäkuuta asti esittää Business Finlandille eurooppalaisiin verkostoihin kytkeytyviä hankkeitaan, joilla vauhditetaan puhtaan vedyn tuotantoa ja vedyn uusien käyttökohteiden kehittämistä.

Yrityksille suunnattuja Suomen kestävän kasvun ohjelman rahoitushakuja käynnistetään syksyllä

26.5.2021 16.55
TEM
Suomen kestävän kasvun ohjelma
Suomen kestävän kasvun ohjelman mukaisia yrityksille suunnattuja rahoitushakuja on avautumassa työ- ja elinkeinoministeriön hallinnonalalla syksyllä 2021. Hakuja on tarkoitus avata muun muassa energiajärjestelmän murroksen, teollisuuden energia- ja kiertotalousratkaisujen sekä TKI-investointien tueksi.

Biotalousstrategian päivitys lausunnolla - tavoitteena arvonlisän nosto 

15.11.2021 9.13
TEM
kuvassa biotalousstrategian logo
Työ- ja elinkeinoministeriö pyytää lausuntoja Suomen kansallisen biotalousstrategian päivityksestä. Alkuperäinen, vuoden 2014 strategia päivitetään vastaamaan toimintaympäristön muutoksia ja Marinin hallituksen ohjelmaa. Tavoitteena on laatia vuoteen 2035 ulottuva strategia, jonka kärkenä on tuottaa systemaattinen, kattava ja kokonaisvaltainen biotalouden arvonlisää kehittävä toimenpideohjelma.

Alivaltiosihteeri Elina Pylkkänen: Hurjaa liikehdintää työmarkkinoilla

26.10.2021 9.51
TEM
Kuvassa alivaltiosihteeri Elina Pylkkänen.
Koronavuoden rytmihäiriön jälkeen tuntuu kuin olisimme astuneet uuteen todellisuuteen. Työvoimapulasta on tullut totisinta totta monella alalla eri puolilla Suomea. Samaan aikaan myös yhä useampi työssä oleva etsii uutta työtä joko kokonaan uudelta alalta tai ainakin uutta työnantajaa, kirjoittaa alivaltiosihteeri Elina Pylkkänen, joka TEMatiikkaa-blogissa nostaa esiin työllisyyslukujen kiinnostavimpia muutoksia. 

Näytä lisää...

Ministeriö

Ministeriö

Ministeriö

Työ- ja elinkeinoministeriö luo edellytyksiä taloudellisesti, sosiaalisesti ja ekologisesti kestävään kasvuun. Se syntyy osaavista ihmisistä laadukkaissa työpaikoissa, tuottavuuden kasvusta sekä kasvavasta työllisyydestä.

Lisätietoa ministeriöstä

Konsernin virastot, yhtiöt ja rahastot

Konsernin virastot, yhtiöt ja rahastot

TEM-konserniin kuuluu seitsemän keskusvirastoa, 15 ELY-keskusta, 15 TE-toimistoa, viisi yhtiötä ja kolme rahastoa. Koko hallinnonalalla on henkilöstöä noin 8 000.

Lisätietoa konsernista

Ministerit