Keskustelutilaisuus: Paikallinen sopiminen → myytinmurtajaiset

Torstai 31.8.2023 klo 16.00 –  17.30

työ- ja elinkeinoministeriö

Tervetuloa työ- ja elinkeinoministeriön keskustelutilaisuuteen Eurooppa-foorumissa torstaina 31.8.2023 klo 16.00–17.30 Turun Taideakatemian ja konservatorion Sigyn-saliin (os. Linnankatu 60, Turku). Tilaisuuden aiheena on paikallinen sopiminen työmarkkinoilla.

Paikalliseen sopimiseen liitetään joskus mielikuvia ja ennakkoluuloja, jotka hankaloittavat sopimisen kehittämiseen tähtäävää työtä. Paikallisen sopimisen edellytyksenä on, että työpaikalla on luottamukselliset välit työnantajan ja työntekijöiden välillä. Työpaikkatasoinen sopiminen vaatii neuvottelutaitoja sekä osapuolten tasavertaista asemaa neuvotteluissa.  

Vaikka työ- ja virkaehtosopimukset mahdollistavat paikallisen sopimisen jo nyt, meidän pitää yhdessä pohtia, miten parantaisimme järjestelmäämme siten, että se tukee parhaiten työmarkkinoiden tasapainoa tulevaisuudessa.

Ohjelma

Tervetuloa
viestintäjohtaja Matti Hirvola, TEM

Avaussanat
valtiosihteeri Timo Jaatinen

Johdanto
alivaltiosihteeri Elina Pylkkänen, TEM: ”Työmarkkinoiden haasteet: työvoiman kysynnän ja tarjonnan tasapainoa hakemassa”

Keynote-puheenvuoro
pääjohtaja Irene Wennemo, Medlingsinstitutet, Ruotsi: ”Local negotiations within the coordinated wage bargaining regime”

Paneelikeskustelu
toimitusjohtaja Markku Jalonen, KT
toimitusjohtaja Aki Kangasharju, ETLA
puheenjohtaja Päivi Niemi-Laine, JHL
alivaltiosihteeri Elina Pylkkänen, TEM

Päätössanat 
alivaltiosihteeri Elina Pylkkänen, TEM

Tilaisuuden ja paneelikeskustelun moderaattorina toimii viestintäjohtaja Matti Hirvola, TEM.

Ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen Eurooppa-fooruminen verkkosivuilla

Etäosallistuja pääsee seuraamaan foorumin striimattua ohjelmaa tapahtumasivulla. Linkki ohjelman seuraamiseksi lähetetään ilmoittautuneille lähempänä tapahtumaa.

Kohderyhmät: hyvinvointialueet, julkinen hallinto, järjestöt ja yhteisöt, kansalaiset, kunnat, media, valtionhallinto, yliopistot ja korkeakoulut, yritykset