Hyppää sisältöön

HIMSS & Health 2.0 European Digital Event kerää yhteen terveysalan tulevaisuuden tekijät 7.–11.9.2020

työ- ja elinkeinoministeriö
Julkaisuajankohta 27.8.2020 12.37
Uutinen

Työ- ja elinkeinoministeriö on yhteistyökumppanina mukana toteuttamassa digitaalisen terveydenhuollon ja terveysteknologian uusimpia innovaatioita, yrityksiä, päättäjiä ja asiantuntijoita yhteen keräävää HIMSS & Health 2.0 -tapahtumaviikkoa, joka järjestetään nyt poikkeuksellisesti kokonaan virtuaalisena. Kansainvälinen huippukonferenssi järjestettiin ensimmäistä kertaa Suomessa viime vuonna, jolloin siihen osallistui yli 3000 alan vaikuttajaa.

Pandemian muuttamassa maailmassa terveysalan tulevaisuuden tekijöiden yhteinen keskusteluareena on tärkeämpi kuin koskaan. Muita tapahtuman ajankohtaisia teemoja ovat tekoäly, ikääntyminen sekä data ja uudet teknologiat. Puheenvuorojen, paneelikeskustelujen ja muiden ohjelmanumeroiden lisäksi digitaaliselta tapahtuma-alustalta löytyy myös 3D-mallinnettu virtuaalinen messualue ja runsaasti näytteilleasettajia.

Työ- ja elinkeinoministeriön vinkit tapahtumaviikolle

Kotimaisten kumppaneiden kanssa toteutettu Good Morning from Finland -aamuohjelmakokonaisuus esittelee erityisesti suomalaista terveysalan osaamista ja tuoreimpia innovaatioita. Koko konferenssiviikon avaa maanantaina 7.9. klo 9.30–10.30 työ- ja elinkeinoministeriön ja Health Capital Helsingin tuottama True Stories from a Small Health Tech Giant – Covid-19 Drove a Boom in Digital Health. Ohjelmassa pureudutaan pandemian aiheuttamaan digitaalisen terveydenhuollon ja terveysteknologia-alan murrokseen, peilaten ennennäkemätöntä myllerrystä niin alan viime vuosien kehitykseen kuin muuttuviin tulevaisuusnäkymiin. Keskustelemassa ovat yritysvieraat Medixine, Deep Sensing Algorithms ja GE Healthcare, sekä sijoittaja ja hallitusammattilainen Leena Niemistö ja tulevaisuustutkija Asta Raami.

Torstaina 10.9. klo 9–11 aamun avaa Business Finlandin ja Sitran tuottama Leaping into the Future: the Hottest Ideas & Innovations from a Small Giant in Digital Health, jossa käsitellään muun muassa datan merkitystä ja hyödyntämistä tulevaisuuden ratkaisuissa sekä diagnostiikan ja hoidon uusia skaalautuvia teknologioita.

Perjantaina 11.9. klo 14.55–15.40 kuullaan Euroopan ikääntyvää väestöä ja terveydenhuollon haasteita käsittelevä korkean profiilin paneelikeskustelu Silver Health & Economy: New Demographics, New Opportunities. Entisen pääministeri Eskon Ahon juontamassa paneelissa ajankohtaisesta aiheesta keskustelevat työ- ja elinkeinoministeriön osastopäällikkö Ilona Lundström, yksikönpäällikkö Ritu Sadana WHO:sta ja Olderin hallituksen puheenjohtaja Eric Kihlström Iso-Britanniasta.

Virtuaalisella messualueella on mahdollisuus kurkistaa työ- ja elinkeinoministeriön pisteelle, jossa esitellään Elements of AI -tekoälyverkkokurssia ja kurssin käännöstyötä kaikille Euroopan unionin virallisille kielille. Lisäksi alueelta löytyy esimerkiksi STM:n ja THL:n osasto, jolla voi tutustua muun muassa ikäihmiselle suunniteltuun 3D-mallinnettuun älykotiin.

Ilmainen osallistuminen julkissektorin työntekijöille ja opiskelijoille 1.9. saakka

Koko tapahtumaviikko on ilmainen julkissektorin työntekijöille ja opiskelijoille, jotka ilmoittautuvat 1.9. mennessä. Huomaa rekisteröityessäsi klikata kohdasta “Healthcare provider becoming a HIMSS member”.

Katso koko ohjelma ja ilmoittaudu osoitteessa HIMSSin verkkosivuilla

Seuraavan kerran HIMSS & Health 2.0 -tapahtuma nähdään Helsingissä kesällä 2021.

Lisätietoja:

korkeakouluharjoittelija Anna Lampi, TEM, puh.  0295 047 077
kehittämispäällikkö Anni Kaukoranta, TEM, puh. 0295 047 072

 
Sivun alkuun