Sivut, joissa tagi työllisyys .

Suomi siirtyy työllisyyspalveluissa pohjoismaiselle linjalle

23.5.2022 8.35
TEM
Työministeri Tuula Haatainen.
Työministeri Tuula Haatainen
Osana hallituksen työllisyystoimia uudistamme työllisyyspalveluita. Jos tavoitteenamme on muihin Pohjoismaihin verrattava työllisyysaste, meidänkin on syytä siirtyä työllisyyspolitiikassa hyödyntämään keinoja, joita muut Pohjoismaat ovat onnistuneesti käyttäneet. Tämä vaatii meiltä isoja uudistuksia niin palveluihin, toimintatapoihin kuin rakenteisiinkin. Näitä Sanna Marinin hallitus edistää voimakkaasti.

Digitaalisten TE-palvelujen uudistus etenee – palvelut löytyvät nyt Työmarkkinatorilta

19.5.2022 14.10
TEM
Työnhakijoiden ja työnantajien uusi digitaalinen palvelualusta, Työmarkkinatori, on otettu käyttöön. Uutena toiminnallisuutena on työnhakuprofiilin laatimis- ja julkaisumahdollisuus, joka auttaa töitä ja tekijöitä löytämään toisensa entistä paremmin. Kokonaisuudessaan uudistetut TE-hallinnon tietojärjestelmäpalvelut ovat käytössä vuoden 2023 loppuun mennessä.

Työttömien opiskelumahdollisuuksia halutaan parantaa – hallituksen esitys lausunnoille

16.5.2022 16.25
TEM
Hallitus valmistelee parannuksia työttömien mahdollisuuteen opiskella työttömyysetuutta menettämättä. Esitykseen sisältyy myös muutoksia niiden työnhakijoiden työnhakuvelvoitteeseen ja palveluprosessiin, jotka opiskelevat omaehtoisia opintoja työttömyysetuudella tuettuina.

Komissio hyväksyi Suomen alue- ja rakennepolitiikan ohjelman vuosille 2021–2027

12.5.2022 11.06
TEM
Uudistuva ja osaava Suomi 2021–2027. Euroopan unionin osarahoittama.
Euroopan komissio on hyväksynyt EU:n alue- ja rakennepolitiikan ohjelman Uudistuva ja osaava Suomi 2021–2027 sekä Suomen kumppanuussopimuksen ensimmäisten joukossa koko EU:ssa. Ohjelma edistää alueiden elinvoimaa, työllisyyttä ja hyvinvointia. Kumppanuussopimuksessa kuvataan eri rahastojen strategista suuntaa ja keskinäistä koordinaatiota.

Lakiluonnos TE-palvelut 2024 -uudistuksesta lausuntokierrokselle

6.5.2022 20.02
TEM
#TEpalvelut2024
TE-palvelut on tarkoitus siirtää kunnille vuoden 2024 aikana. Uudistusta koskevaa hallituksen esitystä on luonnosteltu tiiviisti viime syksystä lähtien ja esitysluonnoksen lausuntoaika on nyt alkanut.

Teemaraportti: Matkailualalle työllistyvät erityisesti naiset ja nuoret

6.5.2022 11.43
TEM
Kuvassa perhe istuu laiturin reunalla järvivettä polskuttelemassa suomalaisessa rantamaisemassa, selvästi kesälomalla maatilamatkailutilan asiakkaana.
Vuonna 2019 matkailu muodosti 2,7 prosenttia Suomen bruttokansantuotteesta. Toimiala työllisti 154 000 henkilöä, joiden osuus kaikista työllisistä oli 5,8 prosenttia.

Eläkejärjestelmien uudistukset vaikuttavat työllisyyteen

4.5.2022 12.06
TEM
Kuvituskuva, jossa iäkkäämpi iloinen nainen roikkuu kävelykepin avulla skeittilaudallaan iloisen iäkkään miehen polkupyörän tavaratelineessä ajon aikana.
Sosiaalisesti ja taloudellisesti kestävässä Suomessa mahdollisimman monella on mahdollisuus osallistua työelämään – myös ikääntyneillä ja eläkkeelle siirtyneillä niin halutessaan. Tervetuloa aiheesta seminaariin 10.5.2022.

Näytä lisää...

Ministeriö

Ministeriö

Ministeriö

Työ- ja elinkeinoministeriö luo edellytyksiä taloudellisesti, sosiaalisesti ja ekologisesti kestävään kasvuun. Se syntyy osaavista ihmisistä laadukkaissa työpaikoissa, tuottavuuden kasvusta sekä kasvavasta työllisyydestä.

Lisätietoa ministeriöstä

Konsernin virastot, yhtiöt ja rahastot

Konsernin virastot, yhtiöt ja rahastot

TEM-konserniin kuuluu seitsemän keskusvirastoa, 15 ELY-keskusta, 15 TE-toimistoa, viisi yhtiötä ja kolme rahastoa. Koko hallinnonalalla on henkilöstöä noin 8 000.

Lisätietoa konsernista

Ministerit