Sivut, joissa tagi elinkeinot .

Kilpailukykyneuvostossa tavoitellaan EU-jäsenmaiden yleisnäkemystä yritysvastuusta ja sirusäädöksestä

1.12.2022 8.04
TEM
EU-lippuja
EU:n kilpailukykyasioista vastaavat ministerit kokoontuvat vuoden viimeiseen kilpailukykyneuvostoon joulukuun alussa. Sisämarkkinat- ja teollisuuskokouksessa on tavoitteena saavuttaa EU-maiden yleisnäkemys yritysten huolellisuusvelvoitteesta ja EU:n sirusäädöksestä. Tutkimus- ja innovaatiokokouksessa hyväksytään päätelmät Euroopan uudesta innovaatio-ohjelmasta.

Itäisen Suomen suuntaa visioidaan yhdessä – rohkeat ideat tervetulleita

28.11.2022 13.17
TEM
Elinkeinoministeri Mika Lintilä
Elinkeinoministeri Mika Lintilä
Vain sellainen Suomi, jonka voimavarat ovat kauttaaltaan käytössä, on turvallinen, elinvoimainen ja kilpailukykyinen Suomi, kirjoittaa elinkeinoministeri Mika Lintilä kolumnissaan.

Itäisen Suomen kehittämisvision valmistelu käynnistyi

2.11.2022 14.31
TEM
Elinkeinoministeri Mika Lintilä kutsui 2.11.2022 yritysten, järjestöjen, korkeakoulujen ja tutkimuslaitosten edustajia pyöreän pöydän keskusteluun itäisen Suomen kehittämisvision valmistelun käynnistämisestä. Kehittämisvision laatiminen on yksi itäisen Suomen elinvoimaa selvittäneen valtiosihteerityöryhmän loppuraportin suosituksista.

Epävarmuus tulevaisuudesta korostuu entistä voimakkaammin alueellisissa kehitysnäkymissä

24.10.2022 9.02
TEM
Alueelliset kehitysnäkymät syksyllä 2022
Venäjän hyökkäyssota Ukrainassa luo epävarmuutta kansainväliseen talouteen, ja sodan kerrannaisvaikutukset ovat laajat. Hintojen nousu heikentää kuluttajien ostovoimaa, nostaa tuotantokustannuksia ja vähentää investointihalukkuutta. Toisaalta alueilla nähdään, että moni myönteinen asia etenee nyt vauhdilla, kuten kiertotalous, digitalisaatio ja puhtaan energian ratkaisut.

Oikeudenmukaisen siirtymän rahasto tukee alueita uudistamaan elinkeinorakennetta ja vahvistamaan työllisyyttä

20.10.2022 13.53
TEM
Uudistuva ja osaava Suomi 2021−2027. Euroopan unionin osarahoittama.
Valtioneuvosto hyväksyi Oikeudenmukaisen siirtymän rahastoa (Just Transition Fund, JTF) koskevan Uudistuva ja osaava Suomi 2021−2027 EU:n alue- ja rakennepolitiikan ohjelman ohjelmamuutoksen ja päätti sen toimittamisesta Euroopan komissiolle.

Ministeri Lintilä keskusteli yritysten kanssa energiatilanteesta − yritykset valmiina yhteisiin energiansäästötalkoisiin

8.9.2022 11.45
TEM
Elinkeinoministeri Mika Lintilä
Elinkeinoministeri Mika Lintilä keskusteli suomalaisten yritysedustajien kanssa loppuvuoden energianäkymistä sekä siitä, millaisia energiansäästökeinoja eri yritykset aikovat toteuttaa tulevana syksynä ja talvena. Yritykset ovat jo tehneet monia energiansäästötoimia sekä tasanneet energiankäyttöään kulutushuippujen leikkaamiseksi, mutta myös uusia keinoja otetaan käyttöön. 

Toimialojen tulevaisuuden näkymissä epävarmuutta

8.6.2022 16.12
TEM
Nainen maksamassa jäätelökioskilla
Työ- ja elinkeinoministeriö julkaisi 8.6. kuuden toimialan tilannekuvat ja tulevaisuuden näkymät. Toimialojen näkymiä tarkasteltiin seuraavilta aloilta: elintarvikeala, kaivosteollisuus, luonnontuotteet, matkailu, sosiaali- ja terveysala sekä uusiutuva energia.

Näytä lisää...

Ministeriö

Ministeriö

Ministeriö

Työ- ja elinkeinoministeriö luo edellytyksiä taloudellisesti, sosiaalisesti ja ekologisesti kestävään kasvuun. Se syntyy osaavista ihmisistä laadukkaissa työpaikoissa, tuottavuuden kasvusta sekä kasvavasta työllisyydestä.

Lisätietoa ministeriöstä

Konsernin virastot, yhtiöt ja rahastot

Konsernin virastot, yhtiöt ja rahastot

TEM-konserniin kuuluu seitsemän keskusvirastoa, 15 ELY-keskusta, 15 TE-toimistoa, viisi yhtiötä ja kolme rahastoa. Koko hallinnonalalla on henkilöstöä noin 8 000.

Lisätietoa konsernista

Ministerit