Etsimääsi sivua ei valitettavasti löydy kyseisellä kielellä.

EU-ministerit hakevat sopua alustatyöstä ja keskustelevat lääke-ekosysteemistä

9.6.2023 14.34
OM STM TEM
Kuva: Euroopan unioni
Työllisyys-, sosiaalipolitiikka-, terveys- ja kuluttaja-asioiden neuvosto (TSTK) kokoontuu Luxemburgissa 12.–13.6.2023. Kokouksen aiheina ovat muun muassa alustatyö, työsuojelu, työmarkkinavuoropuhelu, sukupuolten tasa-arvo, lääke-ekosysteemin vahvistaminen, mikrobilääkeresistenssin torjunta, mielenterveys työpaikalla ja yksinäisyys.

Suomi mukana Euroopan mikroelektroniikka-arvoketjun rakentamisessa

8.6.2023 15.45
TEM
elektroniikka
Euroopan komissio hyväksyi 8.6.2023 14 jäsenmaan esittämän enintään 8,1 miljardin euron julkisen tuen hankkeisiin, joilla vauhditetaan eurooppalaisen mikroelektroniikka- ja viestintäteknologian kehittämistä. Julkisen tuen odotetaan saavan aikaan lisäksi 13,7 miljardin euron yksityiset investoinnit. Suomi on yksi hankkeeseen osallistuvista jäsenmaista.

Selvitys: Kuluttajaoikeudelliset keinot ja sähköalan itsesäätely lupaavimmat tavat puuttua korkeahintaisiin määräaikaisiin sähkösopimuksiin

7.6.2023 10.19
TEM
Selvityshenkilöt Maija Dahlberg ja Juha Karhu
Työ- ja elinkeinoministeriön asettamat selvityshenkilöt arvioivat 7.6.2023 julkaistussa raportissa keinoja korkeahintaisten määräaikaisten sähkönmyyntisopimusten piirissä olevien kuluttajien aseman kohtuullistamiseksi. Ministeriö kutsui 29.3.2023 velvoiteoikeuden professori emeritus Juha Karhun ja julkisoikeuden apulaisprofessori Maija Dahlbergin selvittämään erilaisia toimenpidevaihtoehtoja sekä arvioimaan niiden toteutettavuutta ja toimivuutta.

Suomen RRF-energiainvestointien tukihakuun saapui 24 hakemusta – tukipäätökset syksyn aikana

7.6.2023 9.13
TEM
Logo Suomen kestävän kasvun ohjelma
Suomen elpymis- ja palautumissuunnitelman mukaisen RRF-energiainvestointituen toiseen hakuun saapui 26.5.2023 määräaikaan mennessä 24 uutta hakemusta. Haettavissa oleva investointituki on kohdennettu energiainfrastruktuurihankkeisiin sekä teollisuuden prosessien sähköistämiseen ja vähähiilistämiseen.

Seminaari pohti keinoja innovatiivisen biotalouden arvonlisän vauhdittamiseksi

6.6.2023 10.14
MMM TEM
Biotalouden arvonlisän vauhdittaminen yleisesti ja eri toimialojen näkökulmista olivat pääteemoina Helsingissä 6.6.2023 järjestetyssä seminaarissa, jonka päävieraana oli Euroopan komission Maatalouden ja maaseudun kehittämisen pääosaston varapääjohtaja Magda Kopczynska. Tilaisuutta seurasi paikan päällä ja verkon äärellä yli 130 kutsuvierasta. Seminaarin järjestivät maa- ja metsätalousministeriö ja työ- ja elinkeinoministeriö.

Ministeri Haatainen Porton sosiaalifoorumiin: Talous ja sosiaalinen ulottuvuus kulkevat käsi kädessä

25.5.2023 12.11
STM TEM
Työministeri Tuula Haatainen osallistuu Porton sosiaalifoorumiin 26.–27.5.2023. Kokouksessa keskustellaan EU:n sosiaalisesta ulottuvuudesta, vihreän ja digitaalisen siirtymän vaikutuksista työmarkkinoihin, investoinneista osaamiseen ja koulutukseen sekä lapsiköyhyydestä.

Hallitukselta kirjelmät eduskuntaan EU:n aloitteista Euroopan omavaraisuuden kasvattamiseksi

17.5.2023 13.33
TEM
EU-lippu
Hallitus lähetti 17.5.2023 eduskunnalle kaksi valtioneuvoston kirjelmää, jotka käsittelevät ilmastoneutraalien, ns. ”nettonollateknologioiden”, sekä kriittisten raaka-aineiden saatavuuden edistämisestä.

Näytä lisää...

Tutustu myös

Hallituksen työllisyystoimet

Hallituksen työllisyystoimet

Sivuillemme on koottu tietoa Marinin hallituksen työllisyystoimista ja niiden vaikutuksista.

Marinin hallituksen työllisyystoimet

TE-palvelut 2024 -uudistus

TE-palvelut 2024 -uudistus

TE-palvelujen järjestämisvastuu siirtyy kunnille 1.1.2025. Tavoitteena on palvelurakenne, joka edistää parhaalla mahdollisella tavalla työntekijöiden nopeaa työllistymistä.

TE-palvelut 2024 -uudistuksen verkkosivut

 

Suomen kestävän kasvun ohjelma

Suomen kestävän kasvun ohjelma

Suomen kestävän kasvun ohjelma vauhdittaa kilpailukykyä, investointeja, osaamistason nostoa sekä tutkimusta, kehitystä ja innovaatioita. Sivuillemme on koottu tietoa TEM:n hallinnonalan rahoituskohteista mm. yrityksille suunnatuista hauista.

Kestävän kasvun ohjelma TEM:ssä

Ministeriö

Ministeriö

Ministeriö

Työ- ja elinkeinoministeriö luo edellytyksiä taloudellisesti, sosiaalisesti ja ekologisesti kestävään kasvuun. Se syntyy osaavista ihmisistä laadukkaissa työpaikoissa, tuottavuuden kasvusta sekä kasvavasta työllisyydestä.

Lisätietoa ministeriöstä

Konsernin virastot, yhtiöt ja rahastot

Konsernin virastot, yhtiöt ja rahastot

TEM-konserniin kuuluu seitsemän keskusvirastoa, 15 ELY-keskusta, 15 TE-toimistoa, viisi yhtiötä ja kolme rahastoa. Koko hallinnonalalla on henkilöstöä noin 8 000.

Lisätietoa konsernista

Ministerit

Tuula Haatainen
Tuula Haatainen
Työministeri
Mika Lintilä
Mika Lintilä
Elinkeinoministeri