Tekoälyohjelma

Elinkeinoministeri Mika Lintilä asetti 18.5.2017 ohjausryhmän valmistelemaan ehdotusta Suomen tekoälyohjelmaksi.

Pekka Ala-Pietilän johtamalta ohjausryhmältä odotetaan konkreettisia, koko Suomen hyvinvointia vahvistavia toimenpide-ehdotuksia tekoälymurroksen hyödyntämiseksi. Ehdotus tekoälyohjelmaksi valmistuu syyskuun 2017 loppuun mennessä.

Tekoäly muuttaa maailmaa, yhteiskuntaa ja ihmisten arkea radikaalisti tulevina vuosina. Suomi ei päätä siitä, miten tekoäly muuttaa maailmaa, mutta me voimme päättää, siitä miten mukaudumme ja menestymme sen tuomassa muutoksessa.

Tekoäly helpottaa arkea

Tekoäly helpottaa 2000-luvun ihmisten arkea kuten sähkö teki 1900-luvulla ja höyryvoima 1800-luvulla. Tylsät, toistuvat ja rutiininomaiset tietotyöt ovat niitä, jotka ensimmäisenä siirtyvät tekoälylle. Ihmisen mielelle vapautuu aikaa uuteen.

Suomi aikoo olla kehityksen kärjessä hyödyntämässä mahdollisuudet ja vastaamassa haasteisiin. Tekoäly auttaa Suomen arvokkaimman luonnonvaran, osaavan ja koulutetun kansan, entistä paremmassa hyödyntämisessä.

Ohjausryhmän toimikausi kestää nykyisen hallituskauden loppuun ja sitä voidaan laajentaa tarvittaessa. Ryhmän tehtävään kuuluu jatkossa tekoälyohjelman toteutuksen ohjaaminen, tarvittavat esitykset hallitukselle ja raportointi työstä elinkeinoministerille.

Tekoälyohjausryhmän työtapa on avoin ja osallistava.

Osallistu kyselyyn!

Osallistu Otakantaa.fi:ssä kyselyyn: Kuinka teemme Suomesta tekoälyn soveltamisen kärkimaan?
 

Katso myös
TEM:n tiedote 18.5.2017: Ministeri Lintilä: Suomesta tekoälyn soveltamisen kärkimaa
Kysymyksiä ja vastauksia tekoälystä

Tallenne TEM:n tekoälykoulusta valtioneuvoston avoimissa ovissa 26.8.2017