Hyppää sisältöön
Valtioneuvosto ja ministeriöt

Kärkinä Cleantech ja koulutus
Bisnestä olympialaisista suomalaisille yrityksille

Työ- ja elinkeinoministeriö 16.8.2016 12.38
Uutinen

Finland House tarjoaa ponnahduslaudan suomalaisille yrityksille Rio de Janeirossa, vuoden 2016 kesäolympialaisten kainalossa. Suomalaisten yritysten esiinmarssia olympialaisten tarjoamaan liiketoimintaan vauhditetaan nyt ensimmäistä kertaa työ- ja elinkeinoministeriön sekä Suomen Olympiakomitean yhteistyösopimuksen pohjalta.

Olympiaprojektit  iso mahdollisuus

- Olemme tavanneet kaikki tulevat kisajärjestäjät ja hakuprosessissa mukana olevat kaupungit, jotka hakevat vuoden 2024 olympialaisia. Olen vakuuttunut siitä, että näissä suurissa projekteissa suomalaisyrityksillä on business-mahdollisuuksia. Yritystemme huippuosaamisen kautta voimme auttaa tulevissa olympiaprojekteissa, kertoo Cleantech Finlandin johtaja Ilkka Homanen Finprosta.

Yrityksistä mukana ovat Danfoss, Wärtsilä, Evac, Hartwall ja Veikkaus. Opetus- ja kulttuuriministeriön tuen kautta kymmenkunta eri toimijaa osallistuu suomalaiseen koulutusvientioperaatioon Riossa. Finpron johtamat kasvuohjelmat Cleantech Finland ja Education Export Finland ovat myös mukana. Finland Housessa avataan mm. Finnish PopUp School, johon eri maiden lapset ovat tervetulleita.

Kärkinä Cleantech ja koulutus

Finland House -projektin tavoitteena on tehdä tunnetuksi suomalaista Cleantech-osaamista ja Cleantech Finland -brändiä sekä saada aikaan liiketoimintamahdollisuuksia suomalaisille yrityksille olympialiikkeen sisällä. Cleantechin lisäksi suomalainen koulutusosaaminen on laajasti esillä.

- Olympialaiset ovat kasvaneet valtavaksi tapahtumaksi ja niiden järjestäminen kestävän kehityksen periaatteiden mukaan on välttämätöntä. Tämän toteutumista seurataan entistä tarkemmin. Suomi haluaa olla mukana tarjoamassa omaa osaamista kansainväliselle olympialiikkeelle. Olen tyytyväinen, että suomalaiset Cleantech- ja koulutustoimijat ovat yhdessä mukana Rion olympialaisissa, totesi ulkoministeri Timo Soini Finland Housen avajaisissa 12.8.

- Kansainvälinen olympialiike on uudistamassa omaa toimintaansa Olympic Agenda 2020 mukaisesti, jossa kestävä kehitys ja sustainability-asiat ovat isosti työn alla. Suunta on oikea, vaikka muutokset eivät tapahdukaan hetkessä, sanoi tilaisuudessa puhunut Kansainvälisen Olympiakomitean jäsen Sari Essayah.

Finland House toimii Rion olympialaisten yhteydessä 12.–21.8.2016. Vierailuajoista saa lisätietoja Finland House in Rio 2016 Facebook-sivulta

Lisätietoja:
johtaja Ilkka Homanen, Cleantech Finland, Finpro, puh. 044 577 4430
teollisuusneuvos Mika Aalto, TEM, puh. 029 50 47267

Sivun alkuun