Teslan saamiseksi Suomeen tarvitaan kaikkien toimijoiden yhteistyötä

Työ- ja elinkeinoministeriö 14.2.2017 16.00
Tiedote
Teslan saamiseksi Suomeen tarvitaan kaikkien toimijoiden yhteistyötä

Työ- ja elinkeinoministeriö tukee Teslan tehdashankkeen saamista Suomeen. Toteutuessaan kyse olisi useiden miljardien eurojen investoinnista sekä tuhansien uusien työpaikkojen syntymisestä Suomeen.

– Finpro on selvittänyt yhdeksän kaupungin mahdollisuuksia toimia Teslan Eurooppaan suunnitelman tehdashankkeen sijoituspaikkana. Sijoittumiseen soveltuvia paikkakuntia on selvityksen mukaan useampia ja lopullisen valinnan tekee tietenkin Tesla. Vaasassa meillä on vahva ja toimiva energiaklusteri ja kokonaisharkinnan pohjalta se on meidän tarjouksemme tehtaan sijoituspaikaksi Suomessa, kertoo elinkeinoministeri Mika Lintilä.

– Kaikki selvityksessä mukana olleet kaupungit tapasivat tänään yhteisen tilannekuvan luomisen ja jatkovalmisteluista sopimisen merkeissä. Jatkoneuvotteluja Teslan kanssa käyvät Vaasa ja Finpron Invest in Finland -yksikkö yhteistyössä. Finprolla on osaamista ja kokemusta vastaavanlaisten investointien saamisesta Suomeen. Finpro linkittää hankkeeseen mukaan parhaan mahdollisen osaamisen eri puolilta Suomea sen mukaan mitä menestyminen tiukassa kansainvälisessä kilpailussa meiltä edellyttää, jatkaa elinkeinoministeri.

-Julkaisemme samalla selvityksen yhteenvedon. Yhteenveto on se osa Finpron tekemää selvitystä, jonka voimme julkaista kilpailuasemamme vaarantamatta.

-Nyt lähdemme tosissaan kisaan. Pelaamme yhdessä samaan maaliin, jotta Teslan tehdashanke saadaan Suomeen. Kyse on toteutuessaan niin isosta investoinnista, että hyödyt ja tekeminen ulottuvat koko Suomeen.

Kysymyksiä ja vastauksia Teslan tehdashankkeesta
Finpron selvityksen yhteenveto

Tiedotustilaisuuden live-lähetys ja tallenne osoitteessa tem.fi/verkkolahetykset

Lisätiedot:
Elinkeinoministerin erityisavustaja Jannika Ranta, puh. 050 340 2250
Alivaltiosihteeri Petri Peltonen, TEM, p. 050 626 63