Uuden Työvoimabarometrin 2023 tulokset julkaistaan

Keskiviikko 29.11.2023 klo 9.00 –  10.00

työ- ja elinkeinoministeriö

Uuden Työvoimabarometrin 2023 tulokset julkaistaan

Ammattibarometri on uudistunut Työvoimabarometriksi. Tule kuulolle, kun julkistamme Työvoimabarometrin ensimmäiset tulokset eli lyhyen aikavälin työvoima- ja osaamistarpeiden ennakointitietoa!

Uudistettu Työvoimabarometri, joka tarjoaa Ammattibarometria laadukkaampaa ja yhdenmukaisempaa tietoa työvoima- ja osaamistarpeista Suomen eri alueilta, keskittyy tänä syksynä teknologia- ja sosiaali- ja terveysalan tulevaisuudennäkymiin. Eniten työvoimapulaa on sote-alalla, jossa tarvitaan erityisesti osaamista ikääntyneiden hoivaan. Teknologia-alan ennakoidaan kääntyvän parempaan ensi kesän jälkeen. Tulokset käyvät ilmi syksyn 2023 Työvoimabarometrista, joka julkaistaan 29.11. klo 9.

Julkaisutilaisuus:

Tilaisuuden ohjelma

Avaussanat 

Alivaltiosihteeri Elina Pylkkänen, työ- ja elinkeinoministeriö

Työvoimabarometri – kehittämistyö, tietosisältö ja syksyn 2023 tulokset

erityisasiantuntija Reino Savolainen, työ- ja elinkeinoministeriö

Tilaisuuteen ei tarvitse ilmoittautua.

Mikä Työvoimabarometri?

Työvoimabarometrin tietoja voivat hyödyntää niin uravalintoja suunnittelevat kansalaiset, työnantajat kuin oppilaitokset ja koulutusten järjestäjät. Tiedot kerätään ELY-keskusalueittain. Lokakuun 2023 järjestettiin 50 keskustelutilaisuutta, joissa mukana ovat alueen ja toimialan kannalta keskeisimmät asiantuntijatahot ja muun muassa merkittävät työnantajat.

Työvoimabarometrin kehittämiseen on saatu rahoitusta EU:n elpymis- ja palautumistukivälineestä. 

Tilaisuus on osa Euroopan osaamisen teemavuotta.