Kolumnit

Nuorten saatteleminen työuralle on parasta kasvupolitiikkaa

25.1.2022 8.23
Elina Pylkkänen
Vertailevat kansainväliset tilastot kertovat, että korkein työllisyysaste saavutetaan ikäluokassa 25–54-vuotiaat. Tätä ikäkautta kutsutaankin parhaaksi työiäksi (prime age workers). Parhaassa työiässä olevien työllisyys heittelehtii kaikkein vähiten talouden suhdanteiden mukaan, kun nuoremmat ja vanhemmat ryhmät näyttäisivät sen sijaan olevan työmarkkinoiden joustava puskuri. Ilmiö näkyy myös TEMin tuoreissa työllisyysluvuissa, kirjoittaa alivaltiosihteeri Elina Pylkkänen.

Yhteisötalous voi luoda kestävää hyvinvointia niin Suomessa kuin koko Euroopassa

12.1.2022 11.52
Kuvassa on työmarkkinaneuvos Tuija Oivo
Tuija Oivo
Euroopan komissio haluaa lisätä yhteisötalouden menestymisen mahdollisuuksia Euroopassa. Komission vaikuttimien taustalla ovat yhteisötaloudesta saatavat hyödyt niin talouden kuin työllisyydenkin näkökulmasta. Komissio julkisti aloitteensa yhteisötalouden toimintasuunnitelmaksi 9.12.2021.

Korona on työmarkkinoiden tehokkain uudistaja

21.12.2021 8.25
Elina Pylkkäsen kuva ja teksti: Korona uudistaa maailmaa nopeammin kuin yksikään hallitus
Elina Pylkkänen
Jos työmarkkinoilla otettiinkin koronakanveesissa lukua, nyt ollaan jo aika vauhdikkaasti nousemassa jaloilleen. On rauhoittavaa havaita marraskuun Työllisyyskatsauksen luvuista, että työttömyydestä saadaan niskalenkkiä. Sekä työttömien työnhakijoiden että pitkäaikaistyöttömien määrä laskee samalla kun avointen työpaikkojen määrä kasvaa, kirjoittaa alivaltiosihteeri Elina Pylkkänen. 

Ydinenergia-alan tulevaisuus edellyttää selkeätä sääntelyä, vastuullista toimintaa ja kilpailukykyistä tuotantoa

8.12.2021 8.35
Riku Huttunen
Ydinenergialla on oma tärkeä roolinsa ilmastopolitiikan osana, etenkin lähivuosikymmeninä, kun olemme matkalla ilmastoneutraaliin tulevaisuuteen. Kansainvälisen energiajärjestön IEA:n arvio ydinenergian roolista maailman energiataloudessa on myönteinen. Järjestön tuoreen vuosijulkaisun (World Energy Outlook 2021) skenaariot ennakoivat myös merkittävää kasvua: ydinvoimalla tuotetun energian määrä nousisi nykyisestä 2 800 terawattitunnista 3 700 – 4 700 terawattituntiin vuonna 2050.

EU:n digimarkkinasäädöksellä kohti tasapuolisempaa digitaalista toimintaympäristöä

25.11.2021 12.38
Hannele Timonen
Digitaalisilla verkkoalustoilla on nykyään tärkeä rooli arjessamme. Pienille ja keskisuurille yrityksille suuret alustayritykset, eli niin sanotut kansainväliset digijätit, tarjoavat tehokkaan mahdollisuuden tavoittaa asiakkaita, kirjoittaa johtava asiantuntija Hannele Timonen kolumnissaan.

Kohtaannon parantamisessa tarvitaan älyä ja tekoälyä

23.11.2021 8.54
Elina Pylkkäsen kasvokuva.
Elina Pylkkänen
Jatkossa kohtaanto-ongelman ratkaisemiseen tarvitaan vielä edistyneempiä digiratkaisuja, jotka mahdollistavat yksityiskohtaisemman tiedonkeruun työnhakijoilta ja päivittävät reaaliaikaisesti tietoja avointen työpaikkojen määristä ja täsmällisistä kuvauksista. Digitaaliset alustat ja tekoäly voisivat hoitaa kohdennusehdotukset kustannustehokkaasti puolestamme.    

Yhteinen matka kohti tulevaisuuden TE-palveluita

22.11.2021 14.02
Ylijohtaja Marja-Riitta Pihlman
Ylijohtaja Marja-Riitta Pihlman
Hallituksen puoliväliväliriihessä keväällä 2021 tekemä päätös TE-palvelujen siirtämiseksi valtiolta kunnille vuoden 2024 aikana on historiallisen suuri uudistus, joka koskettaa suoraan tuhansia valtion ja kuntien asiantuntijoita ja heidän tehtäviään.
— 20 Merkintöjä per sivu
Näytetään tulokset 81 - 87 / 87